Haberler

18. Kaş Likya Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Antalya’nın Kaş ilçesinde geleneksel hale gelen Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali’nin 18’incisi coşkuyla başladı.

Antalya'nın Kaş ilçesinde geleneksel hale gelen Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nin 18'incisi coşkuyla başladı.

Kortej yürüyüşü ile başlayan festivale Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Yunanistan'ın Meis Adası Belediye Başkan vekili Nikos Miglis, turistler ve çok sayıda yerli vatandaş katıldı.

Kaş Cumhuriyet Alanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festivalde bir konuşma yapan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş'ın turizmini canlandırmak, marka değerine değer katmak istediklerini söylerken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, "Kaş sanatsal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı ender yerleşik yerlerden birisi. 7 ayrı uygarlığın yaşadığı, dünyada demokratik bir birliğin çıktığı topraklardayız. Demokrasiye beşiklik etmiş Kaş coğrafyası elbette kültürel etkinliklerin merkezi olmalıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk ve Yunan halk oyunları gösterilerimi ile devam eden festival kapsamında Milli Piyango İdaresi'nin 9 Haziran çekilişi de yapıldı. Başkan Türel büyük ikramiye çekilişini gerçekleştirirken, etkinliğe katılan kişiler arasında da çekiliş yapılarak 5 kişiye LCD televizyon hediye edildi.

14 Haziran'a kadar sürecek olan 18. Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nde, Rockçı İmam olarak bilinen Ahmet Muhsin Tüzer, Bülent Serttaş, Burcu Güneş, Sümer Ezgü, Bengü ve Atiye gibi ünlü sanatçılar da konser verecek. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Halil Kocaer Antalya Likya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title