Haberler

18. Göle Kaşar Festivali

Ardahan'ın Göle ilçesinde kaşar peynirinin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen festival kapsamında buzağı, sığır ve kuzu güzellik yarışması yapıldı Vali Azizoğlu: "Amacımız bu güzel ortamları, yatırımlarla daha da güzelleştirmek"

Göle ilçesinde bu yıl 18'incisi düzenlenen "Göle Kaşar Festivali" kapsamında buzağı, sığır ve kuzu güzellik yarışması yapıldı.

Belediye, Göle Kaymakamlığı ve çeşitli dernekler tarafından Göle yaylasındaki ormanlık alanda yapılan festival, halk ozanlarının konseriyle başladı.

Vali Seyfettin Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada, festival ve şenliklerle milletin bir araya geldiğini ve güzel bir ortam oluşturduğunu belirterek, bu tür organizasyonların birlik, bütünlük için önemli olduğunu söyledi.

Kent genelinde önemli yatırımlar yapıldığını anlatan Azizoğlu, "Amacımız bu güzel ortamları yatırımlarla daha da güzelleştirmek. Ardahan da Göle de yatırımların en iyisini hak ediyor. Bu konuda gerekli her türlü gayret ve çaba gösteriliyor. Ne güzel ki bugün bir araya gelmiş durumdayız" diye konuştu.

Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu da festivallerle Göle kaşarının tanıtımına önemli katkı sunduklarını ifade ederek, "Bizim amacımız göle kaşarını hak ettiği noktaya taşımaktır. Bu anlamda da başarıya ulaşıyoruz. Çünkü Türkiye'nin her noktasında göle kaşarı biliniyor ve tüketiliyor" ifadelerini kullandı.

Göle Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu festivalde, buzağı, sığır ve kuzu güzellik yarışması düzenlendi. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede, Barış Kayıkçı en güzel buzağı dalında, Yener Kayıkçı en güzel sığır, Mert Yılmaz da en güzel kuzu dalında birinci oldu.

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Ögüt, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Göle Kaymakamı Fatih Özdemir'in de katıldığı programda, Vali Azizoğlu davetlilerle halay çekti.

Bu arada, kaşar stantlarının yer aldığı festivalde, Berfo Ana Kültürevi tarafından kurulan stantta "Berfo Ana" olarak bilinen Berfo Kırbayır ve oğlu Cemil Kırbayır'ın fotoğrafının yer alması dikkati çekti. - Ardahan

Kaynak: AA / Güncel

Seyfettin Azizoğlu Cemil Kırbayır Ardahan Göle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title