Haberler

18 Gazeteci Hakkında 7,5 Yıla Kadar Hapis Talebi

Güncelleme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 gazeteci hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talebiyle iddianame hazırladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasına ilişkin fotoğrafları yayımlayan 9 gazetenin sorumlu müdürleri ve bağlı oldukları yetkililerin de aralarında bulunduğu 18 gazeteci hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talebiyle iddianame hazırladı.

9 GAZETE HAKKINDA SORUŞTURMA

İstanbul Adalet Sarayında, DHKP-C'li teröristler tarafından şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı ve terör örgütüne ait flamaların bulunduğu fotoğrafları yayımladığı gerekçesiyle 9 gazete hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

18 GAZETECİNİN ARASINDA CAN DÜNDAR DA VAR

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe tarafından hazırlanan iddianamede, Şok gazetesi sorumlu müdürü Kaan Özbek ve bağlı olduğu yetkili Orhan Duman, Millet gazetesi sorumlu müdürü Sedat Gülmez ve bağlı olduğu yetkili Cuma Ulus, Posta gazetesi sorumlu müdürü Seçil Şengelir Güler ve bağlı olduğu yetkili Mehmet Emin Öztürk, Yurt gazetesi sorumlu müdürü Başak Günseven ve bağlı olduğu yetkili Orhan Şahin, Bugün gazetesi sorumlu müdürü Gökhan Çorbacı ve bağlı olduğu yetkili Temel Tanadalan, Cumhuriyet gazetesi sorumlu müdürü Abbas Yalçın ve bağlı olduğu yetkili Can Dündar, Özgür Gündem gazetesi sorumlu müdürü Reyhan Çapan ve bağlı olduğu yetkili Emine Eren Keskin, Aydınlık gazetesi sorumlu müdürü Murat Şimşek ve bağlı olduğu yetkili Mehmet Sabuncu ve Birgün gazetesi sorumlu müdürü Berkant Gültekin ve bağlı olduğu yetkili İbrahim Aydın şüpheli sıfatıyla yer aldı.

SUÇLAMA TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAK

İddianamede, 29 Mart'ta DHKP-C'li teröristler tarafından şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması ve akabinde şehit edilmesi, rehin alınma sürecinde teröristler tarafından başına silah dayandığı, ağzı bantlı, arkasında terör örgütüne ait flamaların bulunduğu resimlerin sosyal medyada paylaşıldığı belirtilerek, bu fotoğrafların söz konusu 9 gazetede 1 Nisan'da yayımlanması dolayısıyla "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan resen soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Şüphelilerin ifadelerinin de yer aldığı iddianamede, gazetecilerin haklarındaki suçlamayı kabul etmedikleri aktarıldı.

"MOZAİKLEME VE KARARTMA YAPILMADI"

Şüphelilerin sorumlu yazı işleri müdürü ve bağlı olduğu yetkili olarak bahse konu gazetelerde şehit savcının, teröristin ve terör örgütüne ait flamaların bulunduğu fotoğrafları herhangi bir mozaikleme ve karartma yapmadan olduğu gibi yayımladıkları vurgulanan iddianamede, "Devletin bütünlüğüne, milletin birlik ve beraberliğine kasteden terör örgütünün nihai amacının toplumun huzur ve refahını bozmak, ülke içerisinde kaos ortamı oluşturmak olduğu, terör örgütünün her türlü eylemi yapabileceği ve güçlü olduğu mesajını vermek için öldürülen teröristlerin çekmiş olduğu söz konusu fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerinde yayımladıkları, haklarında soruşturma açılan gazetelerinde de terör örgütünün belirtilen amaçlarına hizmet edecek şekilde bu fotoğrafları gazetelerinde yayımladıkları." aktarıldı.

Bu gerekçeler doğrultusunda şüphelilerin yasa dışı DHKP-C terör örgütünün basın yoluyla propagandasını yapmış olduklarının anlaşıldığı bildirilen iddianamede, 18 gazetecinin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan ayrı ayrı 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianame, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Mahkeme heyeti, iddianameyi kabul ederse, şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Mehmet Selim Kiraz Kaan Özbek Can Dündar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title