Haberler

18. Çevre Hizmet Ödülleri Sahiplerini Buldu

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKÇAM) ile Mühendislik Fakültesinin ortaklaşa düzenlediği "18. Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri", sahiplerine verildi.

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKÇAM) ile Mühendislik Fakültesinin ortaklaşa düzenlediği "18. Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri", sahiplerine verildi.

Olbia Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, ödül alan kişi ve kuruluşları kutladı.

18. Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri'nde Ulusal Danışma Kurulu'nun yanı sıra AKÇAM ve Mühendislik Fakültesinin yönetim kurulları, sunulan dosyaları inceleyerek bu yılki ödüllerin sahiplerini belirledi.

Türkiye ölçeğinde "Haliç Can Suyu Projesi" ile İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Dr. Dursun Atilla Altay'a, kullanım dışı kalan bir linyit maden ocağının rehabilite edilmesini içeren "Linyit Yatağının Zeytinyağına Dönüşmesi Projesi" ile de Zetay Tarım Hayvancılık İmalat Sanayi ve Ticaret AŞ Müdürü Ömer Aydıner'e Çevre Hizmet Ödülü verildi.

Antalya ölçeğinde ise ilde gerçekleştirilen doğa yürüyüşleri kapsamında düzenlenen çevre etkinlikleri ile çevre bilincinin gelişmesine katkılarından dolayı Göç Yolu Yolcuları Grubu Lideri Ali Çetin'e, konaklama birimlerinde üretilen gri suyun geri dönüştürülerek sulama suyu olarak kullanılmasını sağlayan projelerinden dolayı Barut Sorgun Sensatori Otel Teknik Müdürü Ender Sert ödül aldı.

Çevre bilimleri konusunda gerçekleştirdiği uluslararası ölçekteki çalışmalar ve Türk-Alman Bilimsel işbirliğine yaptığı katkılardan dolayı Münih Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Harun Parlar'a Çevre Bilim Hizmet Ödülü verildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nün kuruluşunda görev alarak, Türkiye'de çevre mühendisliği eğitiminin gelişmesi ve kurumsallaşması için yaptığı hizmetlerden dolayı Çevre Bilim Hizmet Ödülü'nün sahibi de Prof. Dr. Nevzat Kor oldu.

Bu yıl Akdeniz Üniversitesi ölçeğinde Çevre Hizmet Ödülü, Çevre Bilim Hizmet Teşvik Ödülü ve Çevre Hizmet Özel Ödülü verilmedi.

Kaynak: AA / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Abdullah Aziz Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title