Haberler

18. Avro Finans Haftası

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Yves Mersch, Paris'teki terör saldırısının ekonomik etkileri konusunda erken sonuca varmaktan kaçınılması gerektiğini belirterek, saldırılarından kaynaklanan herhangi bir ekonomik karamsarlık göstergesi bulunmadığını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Yves Mersch, Paris'teki terör saldırısının ekonomik etkileri konusunda erken sonuca varmaktan kaçınılması gerektiğini belirterek, saldırılarından kaynaklanan herhangi bir ekonomik karamsarlık göstergesi  bulunmadığını söyledi.

Mersch, Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen "18. Avro Finans Haftası"  isimli etkinlikte bir konuşma yaptı.

Mersch, sermaye piyasaları birliği oluşturulmasının önemine işaret ederek, "Sermaye piyasaları birliği, özel sektörün sınırlar ötesi risk paylaşımını tetikleyecek. Bu, kamunun risk paylaşım gereksinimini azaltacak ve vergi mükelleflerine daha büyük koruma sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Mersch, ECB ve Eurosistem'in Avrupa'da sermaye piyasaları birliği oluşturulmasına tam destek verdiğini ve 30 Eylül'de komisyon tarafından yayımlanan eylem planını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

Sermaye piyasaları birliğiyle fonlama sıkıntılarını aşabileceklerine dikkati çeken Mersch, "Eğer sağlam altyapı ile desteklenen sermaye piyasaları birliğini sağlarsak, AB genelinde fonlama sıkıntılarını aşarız, bu da daha fazla iş, ekonomik büyüme ve  daha fazla finansal istikrar oluşturur" değerlendirmesini yaptı.

Eurosistem'in 2020 vizyonuna da değinen Mersch, "Sermaye piyasaları birliğinin yanı sıra ikinci büyük girişim, kademeli geliştirilen ve önümüzdeki 5 yıl içinde tamamlanacak piyasa altyapısına yönelik stratejimizdir. Kazanımlar elde ettik ama yapmamız gereken daha çok şey var" ifadelerini kullandı.

Mersch, Paris'te yaşanan terör saldırılarının ekonomiye etkisine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Terör saldırılarından derin üzüntü duyduğunu vurgulayan Mersch, şunları kaydetti:

"Terör saldırılarının ekonomiye etkilerine ilişkin erken sonuçlar çıkarmaktan uzak durmalıyız. Paris'teki terör saldırılarından kaynaklanan herhangi bir ekonomik karamsarlık göstergesi yok. Bu aşamada, durumun kötü olduğuna ilişkin konuşmalara da gerek yok"

Kaynak: AA / Güncel

Frankfurt Almanya Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title