Haberler

18. Avrasya Ekonomi Zirvesi

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, "THY olarak geldiğimiz nokta, Türk dış politikasının ve politik ilişkilerdeki gelişmelerin bir sonucudur" dedi.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, "THY olarak geldiğimiz nokta, Türk dış politikasının ve politik ilişkilerdeki gelişmelerin bir sonucudur" dedi.

Kotil, Marmara Grubu Vakfı'nın düzenlediği, İpek Yolu'nun enerji kavramıyla birlikte ele alındığı ve 40 ülkeden üst düzey yöneticilerin katıldığı "18. Avrasya Ekonomi Zirvesi"nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de havacılık sektörünün GSMH içinde büyük yer aldığını söyledi.

Şu anda bu payın yüzde 6 olduğunu anımsatan Kotil, gelecekte bunun yüzde 7'ye yükselmesinin beklendiğini aktardı.

Temel Kotil, Türk havacılığında, Türkiye'nin diğer ülkelere nazaran çok iyi bir gelişme gösterdiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Son yıllarda Türkiye'de havacılığa ve havaalanlarına yapılan yatırımlar arttı. THY olarak çok hızla ve istikrarlı şekilde geliştik. Bugün bizim geldiğimiz nokta, Türk dış politikasının ve çeşitli politik ilişkilerin, özellikle Afrika ile olan politik ilişkilerdeki gelişmelerin bir sonucudur. Aslında geçmişte büyük hava şirketi olarak bilinen hava şirketleri bugün o kadar büyük sayılmamakta. THY ise büyük bir gelişme gösterdi, diğer havacılık şirketlerinin büyümesinden daha güçlü bir büyüme gösterdi. Büyük hava şirketlerinden daha fazla yere uçuyoruz, bu bizim gelecekte onları geçebileceğimizi gösteriyor. Biz bu konuya yatırım yapıyoruz."

Dünyada gücün batıdan doğuya doğru kaydığına işaret eden Kotil, "Önümüzdeki dönemde 120 bin yolcu hedefliyoruz" diye konuştu.

Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver de, açılıştaki konuşmasında, zirvenin önemine değinerek, projenin barış projesi, refahı bölüşme ideali olduğunu söyledi.

Suver, Türkiye ile Azerbaycan arasında gerçekleşen Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'ne (TANAP) büyük önem verdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"TANAP Projesi'ne yalnız bir ekonomi, enerji projesi olarak bakmak yanlıştır, eksiktir. Zira TANAP bir iş ve çalışma alanı yarattığı kadar, enerji kaynaklarının silah olarak kullanılmasının önüne geçecek, dolayısıyla kalıcı barışın oluşmasına ön ayak olacaktır. Yine bu proje, doğal kaynakların siyasi araç olarak kullanılmasını hedefleyen ve ülkelerin tek bir ülkeden enerji arzına bağımlı olması, ya da bir ülkeye haddinden fazla bağlı olmasını da sona erdirecektir."

Diğer taraftan, enerji arzının siyasi bir araç olarak kullanılmaması gereken başka bir alanın da Akdeniz'deki doğal kaynaklar olduğunu dile getiren Suver, "Biz bunu ihtilaflı ülkelerin iş birliği için bir araç, bir fırsat olarak değerlendirmekteyiz" diye konuştu.

Suver, konuşmasında din adına yapılan terörizmden duyduğu rahatsızlığa dikkati çekerek, enerji ve ekonomi kadar dünyada sosyal konuların da çok önemli olduğunu söyledi. Suver, ortak bir akıl ve sorumlulukla Orta Doğu'ya ve Kuzey Afrika'ya musallat olan vahşetin sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türk Hava Yolları Temel Kotil Marmara Avrasya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title