Haberler

17 Yıllık İlçe Başkanı Ağlayarak Görevinden İstifa Etti

17 yıldır DSP Didim İlçe Başkanlığını yürüten Talat Yenipazar ile DSP İlçe yönetim kurulu üyeleri toplu olarak görevlerinden istifa etti. Basın toplantısında gözyaşlarına hakim olamayan Yenipazar DSP Genel Merkezinin kendilerinin görevden alma yazısını göndermelerinin ardından görevden alınmadan istifa ettiklerini açıkladı.

17 yıldır DSP Didim İlçe Başkanlığını yürüten Talat Yenipazar ile 10 kişilik İlçe yönetim kurulu toplu olarak partilerinden istifa etti. İstifayla ilgili parti binasında basın açıklaması düzenleyen Talat Yenipazar, DSP Genel Merkezinin İlçe Başkanı ve İlçe yönetim kurulunun görevden alma yazısını eline aldıklarında istifa kararını verdiklerini söyledi.

DSP Genel Merkezinin kendilerine gönderdiği görevden alma yazısında tüzük ve yönetmeliklere uyulmadığı, görevleri savsaklayan ve aksatan başarısız bir yönetim ve ilçe başkanı ile suçlandıklarını dile getiren Yenipazar, "Bütün suçlamaları kabul etmiyoruz. Mesnetsiz suçlamaları ve başarısız olduğumuz son yerel seçimlerinde alınan oy sayısı başarısız olmadığımızı teyit etmektedir. Bu suçlamaları bize oy veren halkımıza olup yapılan bir haksızlıktır. Didim yerel seçimlerinde DSP İlçe Başkanı Başkan adayı 8 bin 070 oy almış meclis üyeleri de 6 bin 760 oy almışlardır. DSP'nin Türkiye genelindeki oy oranı ile karşılaştırdığımızda Didim yerel seçimlerinde ilçe başkanı ve yönetim kurulunun başarısı ortadadır. Bu haksız ve mesnetsiz suçlamalardan dolayı ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olarak topluca DSP üyeliğinden istifa ediyoruz" dedi.

"DSP TÜRKİYE GENELİNDE HÜSRANA UĞRARKEN DİDİM'DE BAŞARILI OLMUŞTUR"

Didim'e görev yaptığı süre içerisinde kimseyle sürtüşme yaşamadıklarını belirten Yenipazar, 2014 yerel seçimlerinde partiye katılımlarla partide canlılık olduğunun altını çizererek "Bu katılımlar Didim'de herkesi mutlu ederken Ankara'yı memnun etmemiştir. DSP Türkiye genelinde hüsrana uğrarken Didim'de başarılı olmuştur. Biz burada 8 bin 070 oy aldık ve meclise 3 üye soktuk. Ülke genelinde ise tek ilçe kazanıldı. Didim'de biz Genel Başkanı 540 araçlık konvoyla karşıladık ve burada 10 bin kişiye hitap etti. Türkiye'de hangi yerde Genel Başkanı 10 bin kişi karşıladı" diye konuştu.

"DSP BATIYOR"

Yenipazar konuşmasında DSP Genel Başkanı Masum Türker'i de eleştirerek "Genel Başkanı aradım ve DSP'nin su almaya ve batmaya başladığını söyledim. Ben bu kirliliği taşımam dedim. Sizin bu hastalığa çare bulmanız lazım dedim. Bana da Sen Didim'de başarılısın 3 meclis üyene sahip çık dedi. Ben DSP'nin başarısızlığını söylediğim için görevden alındım. DSP Ecevit misyonunu kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor. Sen bize Didim'de nasıl başarısızsınız dersiniz?" sözleriyle eleştirdi.

"HESAP SORARIM DİYE GÖREVDEN ALINDIM"

'Yerine genç bir arkadaşa bırak deselerdi, ben hemen bırakırdım. Onlara da seve seve yardım ederdim' diye gözyaşlarıyla sözlerine devam eden Yenipazar, "Bu makamlar onlara da kalmaz. Ben Didim halkında özür diliyorum. Ben Mümin Kamacı ve DSP'li meclis üyelerinin yüzüne nasıl bakarım. Hani DSP özgürlükçü, halkçı bir partiydi. Biz görevden alınma nedenlerimizi biliyoruz. Yakında olağan genel kurultay var. Talat Yenipazar orada çıkar ve onlardan hesap sorar diye görevden alındım" dedi.

"ROZETİNİ ÇIKARDI"

DSP rozetini çıkaran ve bir daha partiye dönmeyeceğini ifaden eden Yenipazar, "Artık DSP saflarında olmayacağım. Başka bir partiye de katılmayacağım. Çıkardığımı rozeti de DSP Genel Merkezine göndereceğim. Siyaset dürüst insanların işi değilmiş anlaşılan. Bizim liderimiz Ecevit bize dürüstlüğü miras bıraktı. Ben Genel Başkan Yardımcımız Önder Aksakal ve Genel Başkanımız Masum Türker'e saygısızlık yapmadım. İnsan onuruyla yaşar, ben ve yönetim kurulum başarısız dedikleri için istifalarımızı sunduk" diyerek sözlerine tamamladı.

Talat Yenipazar ile birlikte istifa eden ilçe yönetim kurulunda şu isimler yer aldı; "Mehmet Şahin, Barış Görmüş, Hasan Kılınç, Ramazan Kanlıoğlu, Cihan Uzun, Sezgin Dağ, Salih Karakaya, Hasan Dündar ve Mehmet Yılmaz" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Masum Türker Yenipazar Türkiye Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title