Haberler

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali"

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalinin 17.'si 30 Temmuz - 6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalinin 17.'si 30 Temmuz - 6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Taksim Atatürk Anıtı'na 37 ülkeden gelen sanat elçisinin çelenk koymasıyla başlayacak festival, Büyükçekmece Kordonboyu'nda geleneksel festival kortejiyle devam edecek.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, festivalin ülke imajı açısından da önemli olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü koşullarda sosyal ve kültürel hayatın normalleştirilmesi sürecine katkıda bulunacak ve halkımızın günlük hayatında moral motivasyonunu yükseltecek festivalimizin ülkemizin tanıtımına da katkısı büyüktür." ifadelerini kullandı.

Festivalin resmi açılışının, Büyükçekmece Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatrosunda yapılacağını belirten Akgün, şunları kaydetti:

"Resmi açılış töreninde sahne alacak Fatih Erkoç, İngilizce ve Fransızca şarkılarla barış ve demokrasi mesajları içeren şarkılar seslendirecek. 3 Ağustos'ta, 'Ölürüm Türkiyem' şarkısıyla tanınan Mustafa Yıldızdoğan sahne alacak. 5 Ağustos'ta da Edip Akbayram ile son bulacak."

Jüri, festival komitesi ve halk komitesinin seçkisiyle kültür sanat ve basın dalında ödüllerin verileceği festivalde, basın dalında Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü Aydın Boysan, Yılın Basın Başarı Ödülü'nü İrfan Değirmenci, sanat dalında Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü Selda Alkor, sanat dalında Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü ise Ediz Hun alacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Büyükçekmece Hasan Akgün Taksim Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title