Haberler

17. Uluslararası Bodrum Dans Festivali

17. Uluslararası Bodrum Dans Festivali başladı.

17. Uluslararası Bodrum Dans Festivali başladı.

Bodrum Dans Kulübü tarafından düzenlenen festivalde Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde çocuk grupları dans gösterisi sundu.

Festivali İspanya, Ermenistan, Fransa, Rusya, Bulgaristan, Macaristan, Letonya, Moldova, Polonya ve Ukrayna'dan gelen 17 gönüllü ile Bodrum Dans Kulübü ekipleri hazırladı. Festivalin ilk gününde çocuk dansçılar bale, Kafkas, modern dans, halk oyunları, Trakya yöresi ve bachata gibi dallarda hünerlerini sergiledi.

Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin 17'incisini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Festivalde 50'nin üzerinden dans gösterisinin yer alacağını ifade eden Özvezneci, "Festivalde bin 171 kişi dans edecek. Bodrum'un her köşesinde dans gösterileri ve dans şöleni yaşanacak. Festivalin hazırlanmasında 17 ülkeden dansçılar yer aldı. 17 kişi 45 gün önceden ilçeye gelerek çalışmalara başladı. Festivalimiz pazar gününe kadar devam edecek." dedi.

Özvezneci, 5 gün sürecek festival kapsamında 427 çocuğun 28 farklı dans gösterisi sunacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ermenistan İspanya Fransa Bodrum Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title