Haberler

17. Türk Dünyası Günleri, Gökhan Özen Konseriyle Başlıyor

Kastamonu Belediyesi'nin düzenlediği 17.Türk Dünyası Günleri ünlük sanatçı Gökhan Özen'in konseriyle başlıyor.

Kastamonu Belediyesi'nin düzenlediği 17. Türk Dünyası Günleri ünlük sanatçı Gökhan Özen'in konseriyle başlıyor.

Kastamonu Belediyesi'nce bu yıl 17'ncisi düzenlenecek olan Türk Dünyası Günleri 23 Ağustos 2013 Cuma günü başlayacak. Panel, konser, halk oyunları gösterisi ve sergilerden oluşan ve 3 gün boyunca sürecek olan etkinlikler kapsamında Belediye Meydanı'nda kurulan sahnede her akşam ayrı bir program gerçekleştirilecek. Bu yıl ana teması kardeş ülke Azerbaycan olan programın içinde Azerbaycan konulu fotoğraf sergisi ve Türkiye-Azerbaycan ilişkileri ile ilgili panelin yanı sıra Azeri sanatçıların konseri ve Azerbaycan Halk Oyunları topluluklarının gösterileri yer alacak.

Kastamonu Belediyesi'nce her yıl 23-25 Ağustos tarihlerinde düzenlenen ve Kastamonu'nun en büyük kültür-sanat organizasyonlarından biri olan Türk Dünyası Günleri'nin 17'ncisi 23 Ağustos 2013 Cuma günü akşam saat 21.00'de Belediye Hizmet Binası önünde yer alan Belediye Meydanı'nda düzenlenecek olan Gökhan Özen konseri ile başlayacak. Ünlü sanatçı Gökhan Özen ve ekibinin, kalabalık bir hayran kitlesi önünde gerçekleştireceği konserin bitiminde ise havai fişek gösterisi yapılacak.

17. Türk Dünyası Günlerinin açılış töreni ise etkinliklerin ikinci günü olan 24 Ağustos Cumartesi günü saat 15.00'de Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Törende, yapılacak olan protokol konuşmaları ve halk oyunları gösterilerinden sonra Belediye Meydanı'nda yer alacak olan kitap sergisi çadırının açılış kurdelesi kesilecek. Daha sonra Belediye hizmet binası giriş katında düzenlenecek olan "Fotoğraflarla Azerbaycan" ve "21. Yüzyılın Vahşeti Hocalı Fotoğraf Sergisi"nin açılışı yapılacak. Saat 16.30'da Belediye hizmet binası 2'nci kat toplantı salonunda "Güncel Gelişmeler Işığında Türkiye-Azerbaycan İlişkileri" başlıklı panel başlayacak. Kitap sergisi, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı tarafından açılırken, fotoğraf sergileri ve panel ise Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği'nin öncülüğünde yapılacak.

AZERBAYCAN RÜZGARI ESECEK

Etkinliklerin ikinci gününün akşamı saat 21.00'de Belediye Meydanı'nda düzenlenecek olan programda ise adeta Azerbaycan rüzgarları esecek. Dünya üzerindeki 7 bağımsız Türk Cumhuriyetinden biri olan ve Türkiye ile güçlü bağlara sahip kardeş ülkemiz Azerbaycan'a ayrılan programda ünlü Azeri sanatçılar Azerin ile Aşık Sevil Hıdırova sahne alacak. Ayrıca programda yer alacak olan Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu ile Kafkas Yıldızları Halk Dansları Topluluğu, yapacakları gösterilerle geceye renk katarak etkinliklere damgasını vuracak.

Türk Dünyası Günleri etkinliklerinin üçüncü günü olan 24 Ağustos Pazar günü ise, Belediyenin davetlisi olarak il dışından gelen misafirler için kültür gezisi organize edilecek. Aynı günün akşamı saat 21.00'de Belediye Meydanı'nda bu kez Kastamonulu sanatçılardan oluşan bir konser programı düzenlenecek. Bu programda ise Kastamonuluların hemşehrisi Mete Tafracı, Gülcan Kara ve Ufuk Uğuriş, kendi ekipleriyle birlikte sahneye çıkarak izleyicilerine unutulmaz bir gece yaşatacak.

AZERİ MİSAFİRLER GELECEK

Her yıl olduğu gibi, yine bu yıl da Türk Dünyası Günleri programı dolayısıyla Kastamonu Belediyesi'nin davetlisi olarak il dışından çok sayıda misafir gelecek. Kastamonu'yu ve Kastamonuluları tanıma imkanı bulacak olan çoğu yazar, sanatçı, gazeteci ve bilim insanı olan misafir heyetinin içinde sivil toplum örgütü yöneticileri ve protokol mensupları da yer alacak. Bu yıl düzenlenen programda Azerbaycan'a ağırlık verilmesi nedeniyle etkinliklere Azerbaycan devlet protokolünden özel misafirlerin de katılacağı bildirildi. Ayrıca Türk Dünyası Günleri içinde yer alan etkinliklerin bazı ulusal televizyon kanalları ve haber ajansları tarafından da takip edileceği ve etkinliklerle ilgili haberlerin Türkiye ve Azerbaycan'daki bazı ulusal televizyon kanalları ve gazetelerde yayınlanacağı öğrenildi.

BAŞKAN VEKİLİ YAVUZ'DAN TÜRK DÜNYASI GÜNLERİNE DAVET

Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Belediyece düzenlenecek olan Türk Dünyası Günleri programının başlayacak olmasından dolayı yaptığı açıklamada, 17 yıldır düzenli olarak sürdürülen ve geleneksel hale gelen etkinliklerin Kastamonu ile Türk Dünyası arasında sağlam bir köprü oluşturduğunu söyledi. Düzenlenen etkinlikler sayesinde Kastamonu adının Türk Dünyasında her geçen gün daha fazla tanındığını ve saygın bir konuma geldiğini belirten Yavuz, bir zamanlar Candaroğulları'na başkent, Osmanlı'ya ise eyalet merkezi olmuş Kastamonu ilinin, Belediyenin öncülüğünde devam eden hizmetler sayesinde tarihteki önemini yeniden kazanmaya başladığını ifade etti. Kastamonu Belediyesi'nce her yıl düzenlenen Türk Dünyası Günleri etkinliklerinde, tarihten gelen güçlü bağlara sahip Türk topluluklarını birbirlerine yaklaştırmayı ve kaynaştırmayı amaçladıklarını söyleyen Yavuz, bu yönüyle etkinliklerin diğer birçok kültür-sanat faaliyetinden daha anlamlı olduğunu belirtti. Belediye Başkan Vekili Yavuz, ayrıca Kastamonu halkının söz konusu etkinliklere sahip çıkmasını ve katılmasını beklediklerini söyleyerek tüm Kastamonu halkını etkinliklere davet etti. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Gökhan Özen Azerbaycan Kastamonu Türkiye Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title