Haberler

17. Tarım ve Seracılık Festivaline Doğru

Kumluca'da bu yıl 17.'si gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleriyle ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kumluca'da bu yıl 17.'si gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleriyle ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda, belediye başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında yapılan toplantıya 37 mahalle muhtarı katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Çetinkaya, bu yıl ki Tarım ve Seracılık Festivali etkinliklerinin geçmiş yıllardan daha renkli ve görkemli geçmesi amacıyla fikir alışverişinde bulunmak için bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Festivallerde halkın öz yaşamı, kültürü, sosyal hayatını yansıtan ve toplumun tüm kesimine hitap eden bir etkinlik yapmayı hedeflediklerini ve bunu da etkinliklere halkın verdiği destekle başardıklarını ifade eden Çetinkaya, Türkiye'nin hiçbir yerinde halkın bu kadar sahiplendiği ve içinde yer aldığı bir festivalin olmadığını belirtti.

-En iyi Yörük kültürünü yansıtan grup ödüllendirilecek

Çetinkaya, bu yıl festivalin en önemli etkinliklerinden biri olan Yörük göçünü daha farklı yapmak istediklerini kaydeden Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Bu yıl Yörük göçü etkinliğimizde Dodurga ve Kayıboyu adı altında iki farklı grup oluşturmayı planlıyoruz. Bu gruplar, ilçemiz genelindeki Yörük göçü etkinliğine katılan mahallelerimizden oluşacak. Festivalimiz öncesi belirlenen alana kendi çadırlarını kuracaklar. Bu çadırlar festival süresince halkın ziyaretine açık olacak. Ayrıca 27 Nisan'da gerçekleştireceğimiz Yörük göçü etkinliğimize de katılacaklar. Tüm bu etkinlikler sonunda bu yıl ilk defa en iyi Yörük kültürünü yansıtan ilk üç grup 'İsmet Başer' özel ödülüyle ödüllendirilecek."

Çetinkaya, festival kapsamında ilçedeki okullar arasında çeşitli etkinlikler, yaşanan terör olaylarında şehit düşen polis, asker ve sivil vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim tilaveti, acı biber yeme yarışması, kadınlar günü, iki gün sürecek yağlı güreş müsabakaları yapılacağını dile getirerek, etkinliklerle dolu bir festivalin geçeceğini ümit ettiklerini ifade etti.

Bu yıl 52. düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu Kumluca-Elmalı etabının başlangıcının Kumluca'dan verileceğini vurgulayan Çetinkaya, ayrıca cezası sona eren başpehlivan Ali Gürbüz'ün de ilk defa Kumluca güreşlerinde sahalara döneceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Hüsamettin Çetinkaya Kumluca Belediyesi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title