Haberler

17 Şehit Memleketlerine Uğurlandı

Güncelleme:

Siirt'in Pervari ilçesinde düşen askeri helikopterde şehit olan 17 asker, Diyarbakır'da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Siirt'in Pervari ilçesinde düşen askeri helikopterde şehit olan 17 asker, Diyarbakır'da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı Siirt'in Pervari ilçesinde düşen askeri helikopterde şehit olan 17 asker, Diyarbakır'da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Siirt Pervari'de Jandarma Özel Harekat askerlerini taşırken sis nedeniyle dağına çarpan Sikorsky S-70 tipi helikopterde şehit olan 17 asker için Diyarbakır 2. Taktik Ana Jet Üs Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Yurtdışı gezisinden yeni dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları ile partisinin PM toplantısına katılım programını iptal ederek Diyarbakır'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da hazır bulundu. Törene ayrıca Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Diyarbakır ve çevre illerden gelen asker ve sivil yetkililer katıldı.

-ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI-

Acılı şehit yakınlarının askerlerin yardımıyla geldiği tören alanında, şehitlerin naaşının tören alanına getirilmesinin ardından özgeçmişleri okundu. Şehitlerin ay yıldızlı bayraklara sarılı tabutları, okunan duanın ardından silah arkadaşlarının omuzlarında, tören alanında bulunan kargo uçaklarına konarak memleketlerine gönderildi. Diyarbakırlı olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan'ın cenazesi ise karayoluyla teslim edildi. Uçaklarda yakınlarının refakatinde memleketlerine gönderilen şehitler, burada kılınacak cenaze namazlarının ardından toprağa verilecek.

-OPERASYONA DESTEK İÇİN GİTMİŞLERDİ-

Pervari ilçesinde süren operasyona dün takviye amacıyla sabah saatlerinde Köprüçay Köyü kırsalına gönderilen Jandarma Özel Harekat(JÖH) timini taşıyan askeri helikopter, Hasantepe mevkiinde olumsuz hava şartları ve sis nedeniyle Herekol Dağı'na çarpmış, kazada 3 subay, 4 astsubay, 1 uzman çavuş ve 9 uzman erbaş şehit olmuştu. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılırken, şehitlerin cenazeleri Siirt'ten Diyarbakır'da getirilmiş ve otopsileri yapılmıştı.

Şehit 17 askerin isimleri ve rütbeleri şöyle:

"Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin, Pilot Üsteğmen Yakup Çınar, Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici, Teknisyen Üsçavuş Vedat Avcı, Jandarma Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın, Jandarma Kıdemli Çavuş Hakan Gemici, Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan, Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker, Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Çelik, Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan, Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin, Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik, Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse, Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş, Jandarma Uzman Çavuş Onur Karasungur, Jandarma Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi, Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy." - Diyarbakır

Kaynak: ANKA / Güncel

Necdet Özel Diyarbakır Pervari Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title