Haberler

17. MÜSİAD EBBÖ 11 Kategoride Sahiplerini Buldu

MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'nin 17'incisi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla gerçekleşti.

OLPAK: "KÖTÜYÜ ELEŞTİRİYORSAK, İYİYİ DE ALKIŞLAMALIYIZ"

Ekonomi basınındaki başarılı gazeteci, yayın organı ve kuruluşların teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen EBBÖ kapsamında bu yıl 11 kategoride kazananlar belirlendi.

Konuşmasında ekonomi basınının önemli bir vazifeyi yerine getirdiğini söyleyen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak "İlkelerinden taviz vermeden işini en iyi şekilde yapmaya çalışan bütün basın mensuplarına gönülden teşekkür ediyor, onlara saygılarımı sunuyorum. Kötüyü nasıl görüp eleştiriyorsak, iyiyi de görüp alkışlamalıyız. Ekonomi basını başarı ödüllerini bu amaçla tertip ediyoruz" dedi.

Zeybekci "Doğru karar vermek için doğru bilgiye sahip olmak gerek"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci törende yaptığı konuşmasına tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başladı. İnsanların doğru karar verebilmesi için doğru bilgiye sahip olması gerektiğinden bahseden Zeybekci, haberleşme kanalları ile haberleşme teknolojilerinin değiştiğine işaret ederek, bunun hızıyla artık dünyadaki ticaret ve ekonominin de değiştiğinin altını çizdi.

EBBÖ kazananları ödüllerini Nihat Zeybekci'nin elinden aldı

1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasında ulusal gazete, dergi, internet sitesi ve televizyonlarda yayınlanmış haberler"Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumlulukları Bildirgesi" normlarına uygun olarak değerlendirildi. Mehmet Ali Ergün, Hakan Güldağ, Yavuz Barlas, Yaşar Kızılbağ, Zeliha Saraç, İbrahim Acar, Yılmaz Yıldız, Ali Çağatay, Vahap Munyar, Şeref Oğuz ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim Komisyonu Başkanı N. Alper Esen'den oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda MÜSİAD EBBÖ bu yıl 11 kategoride sahiplerini buldu.

EBBÖ'de kazanalar bu yıl ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin elinden aldı. YILIN EKONOMİ HABERİ kategorisinde "Prim için gazlıyorlar" haberi ile Hürriyet Gazetesi'nden Burak Coşan, YILIN REEL SEKTÖR HABERİ kategorisinde "Antibiyotik kepenk indirtti" haberi ile Akşam Gazetesi'nden Özgül Öztürk, YILIN EKONOMİ ARAŞTIRMA HABERİ kategorisinde "Bilirkişi A.Ş." haberi ile Yeni Şafak Gazetesi Ekonomi Editörü Orhan Orhun Ünal, YILIN EKONOMİ RÖPORTAJI kategorisinde "Muhammed Barkindo Röportajı" ile BloombergHT TV Ekonomi Muhabiri Ceren Dilekçi, YILIN EKONOMİ KULİSİ HABERİ kategorisinde "Dış ticarette milli para kullanımında tarihi dönemeç" haberi ile Anadolu Ajansı Finans Muhabiri Bekir Gürdamar ödül aldı. Ayrıca, YILIN EKONOMİ YAZARI Habertürk Gazetesi Ekonomi Köşe Yazarı Abdurrahman Yıldırım, YILIN EKONOMİ YAYINI Dünya Gazetesi, YILIN EKONOMİ HABER PORTALI finansgundem.com, YILIN EKONOMİ PROGRAMI CNN Türk TV'de yayınlanan Parametre programı oldu. MÜSİAD YÖNETİM KURULU ÖZEL ÖDÜLÜ'nü Sabah Gazetesi Emlak Editörü Seda Tabak aldı. JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ ise 15 Temmuz'da şehit edilen Yeni Şafak Gazetesi Foto Muhabiri, şehit gazeteci Mustafa Cambaz'a verildi. Ödülü Cambaz adına Yenişafak Gazetesi Haber Müdürü Recep Yeter aldı.

Olpak; "Referandum sürecini iyi anlamak gerek"

Konuşmasında referandum sürecine de değinen Olpak, çok hızlı teknolojik gelişmelerin yaşandığı bir çağda, hantallığın telafisi olmayacağını belirtti. Olpak, "Halkımızın tabiriyle, bugün gidip yarın gelmemek için, kısacası, ekonomideki çarkların daha hızlı dönebilmesi için, referandum sürecini iyi anlamak, iyi yorumlamak gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Ekonomik büyüme ve daha fazla yatırım için istikrarın önemine değinen Olpak, mevcut sistemde bürokratik engellerle karşılaşıldığını ifade etti. Olpak, "Kamu kurumlarının yönetim yapısının, iş dünyasının dinamizmine ayak uydurabilecek, beklentilerine cevap verebilecek şekilde yeniden kurgulanması gerekiyor. Sistemin hem fiili ve yasal durumu tarif edecek şekilde tanımlanması, hem de Türkiye'ye ayak bağı olan taraflarının düzenlenmesi gerekiyordu. Bugün yapılan değişiklik tam olarak bu. Bize göre Meclis'te yapılan ve 16 Nisan'da milletin oyuna sunulacak olan değişiklik bir tercih değil, bir ihtiyaç" diye konuştu.

Zeybekci: "Yapılan şey yetki ile sorumluyu bir araya getirmektir"

Konuşmasında referandum sürecine değinen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, basının her seçimde yüreği ağzında seçim sonucunu beklediğini anımsatarak, "Türkiye bu dertten kurtulacak" diye konuştu. Tek adam asıl şimdi var diyen Zeybekci, bütün yetki ve güç Cumhurbaşkanlığı elindeyken sorumluluğun hükümetin sırtında olduğunu söyledi. Zeybekci, "Hükümet, bir ilin emniyet müdürünü bile atayamaz. Başbakan atayamaz, Cumhurbaşkanının onayından geçecektir. Şu anda yapılan şey yetki ile sorumluyu bir araya getirmektir, Türkiye'nin bu hastalıklardan kurtulmasıdır" dedi.

Zeybekci: "Haberleşmedeki değişim ekonomiyi de etkiliyor"

Haberleşme teknolojilerindeki hızlı değişimin ekonomiye de yansıdığını ifade eden Zeybekci, "Bugün dünyadaki toplam ticaretin yüzde 12-13'ü e-ticaret vasıtasıyla yapılıyor. Bu rakam Çin'de yüzde 17'ler seviyesinde. Söz konusu ülkede bunun artış hızı yüzde 40 civarında" dedi.

Kamu bütçe giderlerine de değinen Zeybekci, "Türkiye'de bütçe giderlerinin içinde bizim kamu personel giderleri neden yüzde 30 seviyesinde de, AB ortalaması neden yüzde 16-17'ler seviyesinde diye bizim bunu sağlıklı bir şekilde tartışmamız lazım" diye konuştu.

Türkiye'nin dünyada 23 ülke ile Serbest Ticaret Anlaşması (STA) olduğunu da anımsatan Zeybekci, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ile ilgili sürecin mayıs, haziran gibi bitmesini, ardından da teknik görüşmelerde yol alınacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nail Olpak Ali Ergün Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title