Haberler

17 Köpek Tarım İlacıyla Zehirlendi

İzmir'in Narlıdere İlçesi'nde, lüks villaların bulunduğu Altı Evler Mahallesi'nde, aralarında sahipli olanların da bulunduğu 17 köpek, tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldü. Polis ve hayvanseverler köpeği kimin zehirlediğini belirlemek için çalışma başlattı.

Narlıdere Altı Evler Mahallesi'nde bazıları sahipli ve cins olan, diğerleri sokakta yaşayan, kısırlaştırılmış, mahalle sakinlerinin baktığı toplam 17 köpek geçen nisan ayından bu yana zehirlenerek öldürüldü. Köpeklere yapılan otopside, ithalatı ve satılması yasak olan tarım ilacı olduğu belirtilen bir zehirin kullanıldığı ortaya çıktı. Nisan ayından bu yana birer ikişer öldürülen köpeklerden geriye bir tek Kara adlı köpek sağ kaldı.

ZEHİRLEYENİ BULMAK İÇİN ÖDÜL KOYDULAR

Hayvansever Pınar Demir, bu köpeği, öldürülmemesi için evinin bahçesine alıp, bağladı. Polis, çevredeki binaların kamera görüntülerini incelemeye aldı. Köpekleri zehirlediğinden şüphelenilen bir kişinin de ifadesine başvurulduğu öğrenildi. Hayvanseverler de köpekleri zehirleyenleri bulabilmek için 2 bin TL ödül koydu.

AYNI SAAT ARALIKLARINDA ÖLDÜRÜLÜYORLAR

Sokakta kendi baktığı köpeklerin de zehirlenerek öldürüldüğünü dile getiren Pınar Demir, Narlıdere Belediyesi Veteriner Müdürlüğü'nce, öldürülen köpeklere yaptırılan otopside, hayvana en ağır acı çektirecek yüksek miktarda metomil zehiri verildiğinin anlaşıldığını belirterek, "Herkes gece gündüz bu katliamı yapanı yakalamak için nöbet tutuyor. Polis sürekli devriye geziyor. Köpekler gece yarısı saat 01.00 ile 07.00 saatleri arasında öldürüldü. Üstelik öldürülen hayvanların bir kısmının ölülerinin ortada olmadığını gördük. İzmir Valiliği'nden, bu vahşeti yapanların bulunması konusunda yardım istiyoruz. Geriye bir tek Kara isimli köpek kaldı onun da öldürülmesinden korkuyoruz. Çünkü hayvanları öldürülen kişi evlerin bahçesine de zehir atıyor. Öldürülenler arasında komşumuzun iki cins köpeği de var. Köpeklere atılan zehirden yiyen çok sayıda kedi de yaşamını yitirdi. Hepsine en iyi şekilde bakıyorduk. Çevremizde çok sayıda lüks villa var, bunların içinde henüz yeni taşınacak olanlar da var. Belki de hırsızlık olayı öncesi köpeklerin tepkisini çekmemek için bu tür insanlık dışı birşeyi yapmış da olabilirler. Her ihtimali düşünüyoruz. Bu masum hayvanları öldüreni bulabilmek için 2 bin TL ödül koyduk, duyurusunu her yana astık" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Narlıdere Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title