Haberler

Mülteci Teknesi Battı 5'i Çocuk 17 Kişi Boğularak Can Verdi

Güncelleme:

Bodrum'daki Çavuş Adası yakınlarında, mülteci teknesi battı 5'i çocuk 17 kişinin yaşamını yitirdiği faciadan geriye kalan küçük bir çocuğun defteri yürekleri dağladı.

Bodrum'daki Çavuş Adası yakınlarında, 17 kişinin yaşamını yitirdiği tekne faciasıyla ilgili 2'si Suriyeli 5 kişi jandarma tarafından gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında teknenin Türk sahibi, kaptanı ile bir taksicinin de olduğu belirtildi.

Faciada yaşamını yitiren kaçakların Muğla Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsileri sürerken, sağ kurtulanların Hatay'daki göçmen kampına gönderileceği bildirildi. Bodrum'da son bir hafta içinde çeşitli koy ve limanlardan 4 hız teknesinin çalındığı göz önüne alınırken, bu teknelerin kaçak göçmenlerin Yunan adasına taşınmasında kullanabileceği şüphesi üzerine jandarma ve Sahil Güvenlik harekete geçirildi.

5'İ ÇOCUK 17 KİŞİ BOĞULDU

Yalıkavak Mahallesi Koyunbaba mevkiinden dün saat 05.30 sıralarında, Yunanistan'ın Leros Adası'na geçmeye çalışan Suriyeli sığınmacıları taşıyan tekne aşırı yük nedeniyle Çavuş Adası yakınlarında alabora oldu. Teknenin kamarasından çıkamayan 5'i kadın, 5'i çocuk 17 kişi boğularak öldü. Teknenin üst bölümünde bulunan 20 kişi can yelekleri sayesinde, tekenin battığı yere 800 metre mesafedeki Çavuş Adası'na yüzerek canlarını kurtardı.

YUNAN BOTUNDAN KAÇARKEN ALABORA OLMUŞ

Kurtulan kaçakların ifadelerinden, teknenin Kardak Kayalıkları'na doğru yöneldikleri sırada Yunan Sahil Güvenlik botu ile karşılaştığı, panikle hızla dönmek isterken alabora olduğu belirlendi. Yüzmeyi bilenlerin ters dönen teknenin altında kalanları kurtarmaya çalıştıkları, ancak sonuç alamadıkları ortaya çıktı. Jandarma kaçakların ifadeleri doğrultusunda olayın ardından teknenin sahibi ve kaptanı ile aralarında 1 taksicinin de bulunduğu 2'si Suriyeli, 3'ü Türk 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 5 kişinin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

CENAZELER ADLİ TIP'TA

Faciada yaşamını yitiren 17 kişinin cenazeleri dün gece otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Bodrum Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'nda tutulan, sağ kurtulan 20 kaçak göçmene ise insani yardım yapıldı. Kurtulan kaçaklardan bir bölümü faciada ölen yakınların cenazelerini almak için Muğla Adli Tıp Kurumu'na giderken, diğerlerinin Hatay'taki göçmen kampına gönderileceği bildirildi. Dünkü facianın ardından bugün Turgutreis ve Gümüşlük ile Çavuş Adası yakınlarında iki ayrı sahil güvenlik botuyla denizden, jandarma tarafından da karadan güvenlik önlemi alındı.

UMUDA YOLCULUĞUN RESMİNİ ÇİZMİŞ

Facianın ardından sahilde yapılan aramada bulunan bir çantadan çıkan defterdeki 'umuda yolcuğun' tasvir edildiği resim dikkati çekti. Kaçak göçmenlerin umuda yolculuk hayalini anlattığı düşünülen palmiye ağacının altında oturan bir kişi, yelkenli tekne, güneş ve martıların yer aldığı kara kalem resmin, bir yetişkin tarafından çizildiği sanıyor. Resmi yapan kişi henüz tespit edilemezken, ölen kaçak göçmelerden biri olabileceği belirtildi.

1 HAFTADA 4 TEKNE ÇALINMIŞ

Öte yandan, Bodrum'daki farklı liman ve koylardan son bir hafta içinde toplam 4 hız teknesi çalındı. Göçmen kaçakçılığında kullanılmak üzere çalındığı sanılan teknelerin bulunması ve şüphelilerin yakalanması için jandarma ve sahil güvenlik çalışma başlattı. Gümüşlük Koyu'ndan 5 metrelik, 115 beygir gücündeki 'Kartal' isimli hız teknesi çalınan Turgutreis Mahallesi'nde yaşayan avukat Arif Mandalinci, "En büyük korkum teknemin böyle bir göçmen faciasında kullanılacak olması. Bu nedenle teknemin bulunması için resmi makamlara müracaatımı yaptım." dedi. Mandalinci, çalınan teknesinin fotoğrafını DHA muhabiriyle paylaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Bodrum Muğla Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title