Haberler

17 Aralık Resmen Kapandı, İki İsim Paralarını Faiziyle Geri Alacak

Güncelleme:

Barış Güler ile Süleyman Aslan, 17 Aralık'ta evlerinde bulunan ve adli emanetçi olarak devlet bankasında tutulan paralarını yasal faiziyle birlikte geri alacaklar.

17 Aralık soruşturmasının takipsizlik kararına yapılan itirazların reddedilmesinin ardından, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ile eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan ve adli emanetçi olarak bir devlet bankasında tutulan paralar yasal faizi ile birlikte iade edilecek.

İADE YOLUNU AÇAN KARAR

17 Aralık soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner, 10 Kasım'da 53 şüpheli hakkında takipsizlik kararı vermişti. Bunun üzerine dosyadaki tek şikâyetçi olan eski Fatih Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan İnce, takipsizlik kararına itiraz etmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise yapılan itirazı reddetmişti. Savcılığın verdiği kararın kesinleşmesiyle Barış Güler ve Süleyman Aslan'ın el konulan paralarına iade yolu da açılmış oldu.

ASLAN'INKİ VALİLİĞE

Barış Güler'in evinde el konulan 400 bin TL, 300 bin Euro ve 100 bin dolar ile Süleyman Aslan'ın evinde el konulan 2.5 milyon dolar ve 1.5 milyon Euro adli emanet olarak bir kamu bankasında tutuluyordu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu paraların, yasal faizleriyle birlikte iadelerine karar verdi. Parasının faizi 20 bin TL tutan Barış Güler'in, başvurusu halinde parası kendisine teslim edilecek. Süleyman Aslan'ın evinde ayakkabı kutuları içerisinde bulunan paralar ise yasa gereği İstanbul Valiliği'ne gönderilecek. Aslan, ilk gözaltına alındığında, "Evimden çıkan paraların tamamı bağışlardan toplanan paralardır. Bu paralar Makedonya'da Balkan Üniversitesi ve Osmancık'da imam hatip lisesinin yapımında kullanılacaktır. Oralara gönderecektim" demişti. Aslan'ın, Yardım Toplama Kanunu'na muhalefet ettiği anlaşılmıştı. İade işlemleri için savcılığın yazısı bekleniyor.

1 MİLYON EURO İADE

Aslan'ın evinde bulunan 1 milyon Euro ise geçtiğimiz aylarda Üsküp Eğitim ve Kültür Vakfı'na iade edilmişti. Vakfın Türkiye temsilciliğinin avukatı Ömer Faruk Hansu, soruşturma sürerken 1 milyon Euro'nun vakfa ait olduğunu söylemiş ve iadesini talep etmişti. Bu talep savcılık tarafından kabul edilmişti.

ASLAN'IN DA PARASI VAR

Süleyman Aslan'ın avukatı Prof. Dr. Ersan Şen, şunları söyledi:

""Süleyman Aslan'ın evinde ele geçirilen paralar İstanbul Valiliği'ne gönderilecek. Bu paranın bağış parası olduğunu belirterek iadesini talep edeceğiz. Çünkü el konulan paranın içerisinde, bağış paralarının yanı sıra Süleyman Aslan'ın kendi kişisel parası da var. El konulan paralar adli emanette tutulur. Tutar yüksek olunca, herhangi bir bankanın vadesiz mevduat hesabına yatırılır. Yatırıldığı dönemdeki faiz oranına göre işlem görür ve faiz işler." (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Süleyman Aslan Barış Güler Komik - İlginç Politika Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (237)

GAKKO:

Hani o paraları polis bırakmıştı kendilerinin değiildi. demekki o (çalıntı) paralar kendilerininmiş ki geri alabiliyorlar. biz de enayi millet çok oldukça bunlar daha çoooookkkk çalıp saraylar gemicikler yaptırırlar

29
14
yanıtYanıtla
gariban:

iste ulkenin adaleti hem cal hem fazinen geri al iste akp nin hashasiligi

36
4
yanıtYanıtla
Veli Demir Potin:

Burada atıp tutanlar! bildiğiniz bir şey varsa açıklayın. Onun bunun lafıyla ve dedikodularla gaza gelip sırf iktidarı lekelemek adına aslını astarını bilmediğiniz konuda ahkam kesmeyin.

4
35
yanıtYanıtla
cübbesiz:

faiz akp li olana haram degildir cünkü faiz sadece müslümanlara islamiyette haram. . . .

35
2
yanıtYanıtla
Ana:

Bu cirkin ve utanc verici olaylarda tek suclu AKP degil. Buralara gelebilmeleri icin binlerce insanin göz yummasi, kendi cikarini düsünmesi ve hakki cignemesi ile olmustur. Bunlarin arkasinda binlerce yalanci sahit, koyun ve dindar saf insanlar var. Yani herkes bir düsünsün bakalim, biz ne yaptikda bu adamlar bu kadar rahat hirsizlik yapabiliyorlar? Nerede susmamamiz gerekirken sustuk? Nerede ufak haksizliklara göz yumduk? Cebimize giren bes kurus fazla icin demokrasiyi sattik? beni düsündüren seyler su anda bunlar? Ben ne yapabilirdim bunlari engellemek icin?

35
1
yanıtYanıtla
Bu memleketi terk edecek adamMobil-IOS:

Bu haberi de gördüm ya,bu ülkeden artık bir cacık olmaz...

32
1
yanıtYanıtla
ak gençlikkkkkkkkkkk:

İŞTE ADALET BUDUR. . ENİNDE SONUNDA HAK YERİNİ BULDU. . PARALELCİLERİN YALANI BİTTİ. . DEMEKKİ NEYMİŞ YOLSUZLUK BAHANEYMİŞ DARBE ŞAHANEYMİŞ. . AK PARTİMİZ TERTEMİZDİR VE ÖYLEDE KALACAKTIR. .

4
28
yanıtYanıtla
ak gençlikkkkkkkkkkk:

ohhh. . işte adalet budur. . demekki paralelcilerin dediği gibi hırsızlık yokmuş. . hırsızlık bahanesiyle darbe yapmak varmış. . gerçekler nasılda ortaya çıkıyor işte böyle. . .

4
27
yanıtYanıtla
Mustafa ARSLAN BBP:

Bu sistemin , bu düzenin bir an önce değişmesi gerekli, milletin GÜVENLİĞİ, ÖZGÜRLÜĞÜ, REFAHI için yeni kanun ve yasaların yapılması elzemdir.

30
0
yanıtYanıtla
fiat ayni.:

NE GÜZEL:ACABA EN YÜKSEK FAZİDEN MŞ GERİ MAKLACAKLAR?YOKSA DAVA AÇARLAR.

28
2
yanıtYanıtla
Tüm 237 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title