Haberler

17 Ağustos Depreminin Yıl Dönümünde Deprem Parkları Denetlendi

17 Ağustos depreminin yıl dönümünde Kağıthane’de bulunan deprem parklarının denetimi yapıldı.

17 Ağustos depreminin yıl dönümünde Kağıthane'de bulunan deprem parklarının denetimi yapıldı. Parkların içerisine yapılan ilk yardım depolarının güneş ve rüzgar enerjisi kullanımından elde edilen elektrik ile maliyetlerini 2 yıl içerisinde karşıladığı kaydedildi.

17 Ağustos depreminin yıl dönümünde kamuoyunda farkındalık oluşturmak ve vatandaşlara olası bir depremde toplanma alanlarını tanıtmak amacıyla Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, deprem parklarının tanıtım ve denetimini yaptı. Başkan Kılıç, ilçede olabilecek herhangi bir afete karşı alınan tedbirleri Çağlayan Mahallesi'ndeki Seçkinler Parkı'nda anlattı. Kılıç, her mahallenin başında vatandaşların toplanacağı yerleri belirten tabelaların olduğunu söyledi.

Deprem parklarının aydınlatmalarının elektrik ihtiyacı ise tamamen güneş ve rüzgar enerjisiyle sağlanıyor. Parkların içerisindeki ilk yardım depolarının kurulmalarının üzerinden 2 yıl geçmesiyle birlikte maliyetleri de üretilen enerjiler sayesinde karşılandı. İlk yardım depoları içerisinde; medikal malzemeler, ilaçlar, telsizler, yedek jeneratörler ve temel yaşam ihtiyaçları bulunuyor. İlçede 6 adet ilk yardım deposu bulunurken sayılarının arttırılması hedefleniyor.

"Maliyetlerini karşılamış olduk"

Seçkinler Parkı'nın olası bir depremde vatandaşların toplanma alanı olarak belirlendiğini dile getiren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Parkın üzerinde bulunan güneş ve rüzgar enerji sistemleriyle enerji üretiyoruz. Parkımızın enerji ihtiyaçlarını bunlarla karşılıyoruz. İki yıla yakın bir süre oldu ve maliyetlerini karşılamış olduk. Burada ürettiğimiz enerji deprem anında herhangi bir elektrik şebekesinde kesinti olduğunda kullanılabilen bir enerjidir. İlk anda ihtiyacımız olan birçok şeyi bu deprem depolama alanlarında barındırıyoruz. 48 tane deprem toplanma alanımız var. Her sokağın başında o sokağın nerede toplanacağına dair tabelalarımız var. 1999 depreminde çürük olan binalardaki hasarları gördük, onun için çok hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın da katılmasını bekliyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazlı Kılıç Kağıthane Çağlayan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title