Haberler

    17.424 SMS'le İntikam

    Güncelleme:

    PS3 almak isterken dolandırılan adam, dolandırıcıyı canından bezdiren bir intikam yolu buldu.

    Eğer bir PlayStation 3 almış olsanız ve size asla ulaşmasa, dolandırıcılardan nasıl bir intikam alırdınız? William Shakespeare'in oyunlarını içeren 17.424 kısa mesaj göndermek güzel bir seçenek gibi duruyor.

    Bristol Post'a göre, grafik tasarımcısı Edd Joseph'in yaptığı şey de tam olarak buydu, hatta tam olarak intikamını almayı bitirmiş bile değil. Joseph'in söylediğine göre, online bir satıcıdan 80 Pound karşılığında bir PlayStation 3 almaya karar verdi ancak parasını ödese de konsol asla eline ulaşmadı. Bunun karşılığında Joseph, Shakespeare'in 37 oyununun tamamını kendisini dolandıran satıcıya göndermeye karar verdi. 17.424 mesaj ise bu oyunların 22'sine denk geliyor. Kalan 15 oyunun oluşturacağı mesaj sayısı ise, Joseph'in kurbanı için 11.881 mesaj daha anlamına gelmekte.

    Joseph'in elinde sınırsız miktarda mesaj hakkı bulunduğu için bu intikam şekli ona bedavaya geliyor ve her bir oyunu kopyalayıp yapıştırabildiği için yazma derdinden de kurtulmuş oluyor. Alıcıya ise mesajlar bölünmüş bir halde ulaşıyor. Başka bir deyiş ile alıcının telefonu durmadan titriyor. Ancak görünene göre, yazıların tarihi ve popüler statüsü alıcı için kaybolmuş durumda çünkü bunların Shakespeare yazıları olduğunu anlamış değil.

    "İlk cevabımı bir saat sonra aldım ve ondan sonra da taciz içeren birkaç mesaj daha aldım... Ama yakın zamanda beni aramaya ve telefon üzerinden taciz etmeye başladı." Joseph'in Post'a kurduğu cümleler bu şekilde. "Ona oyunları beğenip beğenmediğini sormaya çalıştım ancak kendisi oldukça şaşkındı."

    Joseph, bu işleme devam edeceğini ve "tahminen çok fazla tecrübe etmemiş birine kültür katmaya" çalışacağını söylüyor.

    Eğer bir tavsiye cümlesi kurulacak olur ise, online dolandırıcılara Joseph'in parasını iade etmelerini önermek yapılacak en doğru şey olur. Eğer PlayStation 3 için verdiği 80 Pound'un uğruna 29.305 mesaj atmaya üşenmiyor ise, yaklaşık olarak 350 Pound'a satılan PlayStation 4 ile dolandırılır ise neler yapabileceğini siz düşünün...

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    William Shakespeare Bristol Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title