Haberler

17-25 Aralık'tan Sonra FETÖ'den Kripto Yöneticilere Emir: Hayatı Durdurun

Güncelleme:

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'nün bir oyunu daha anlaşıldı. Örgütün 17-25 Aralık'ın ardından kripto vali ve kaymakamlara "Hayatı durdurun" diye emir verdiği ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 'A Tipi bürokratik yapılanması' deşifre edildi. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, 124 mülki idare amirinin ismine ulaşıldı. Çoğu hala örgütün uyuyan hücresi olan vali yardımcısı ve kaymakamlardan oluşan 124 kişiden 44'ü açığa alındı. İsmi deşifre olan FETÖ'cü kaymakam ile onlarca üst düzey bürokrat hakkındaki hukuki işlemler ise devam ediyor.

A TİPİ YAPILANMA

Star gazetesinde yer alan habere göre deşifre olan mülki idare amirlerinin tamamı FETÖ'nün kaymakamlık sınavı sorularını vererek özel yetiştirdiği 'A Tipi bürokratik yapılanmaya mensup. İtirafçı olan mülki idare amirlerinin verdiği bilgiler ışığında soruşturma derinleştirilerek, Maliye ve SGK müfettişi, Sayıştay denetçisi, MİT, BDDK ve AYM raportörü gibi yüzlerce isme ulaşıldı. Tespit edilen isimlerin hepsinin ortak özelliği ise örgütün özel çalışma evlerinde yetişmiş, KPSS ve kurum sınavlarından soru-cevap anahtarının verilerek kritik görevlere yerleştirilmiş olması.

BYLOCK'LU TABLET

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tespitlerine göre FETÖ üyesi kaymakamların hiç biri direkt kendi telefonlarına ByLock yüklememiş. Örgüt mülki idare amirlerine ByLock yüklü tablet dağıtmış. Soruşturmada, FETÖ'nün "98., 99.,100.,101. ve 102. dönem kaymakamlarının büyük bir kısmı deşifre edildi.

İTİRAF ETTİLER

Star gazetesi halen görevde bulunan ve kendiliğinden giderek itirafçı olan bir vali yardımcısı ve bir kaymakama ulaştı. 'Emrullah' ve 'Özgür' rumuzlu iki isim, FETÖ'nün bilinmeyenlerini ve görevde oldukları süre zarfında kendilerine verilen talimatları anlattı. ByLock kullanmayan ve hiçbir şekilde deşifre olmayan iki mülki idare amiri, darbe girişiminden sonra da FETÖ'nün kendileriyle irtibata geçip Fetullah Gülen'in son talimatlarını ilettiğini söyledi. FETÖ'nün verdiği son talimatların 'susun, yer altına inin' olduğu öğrenildi.

'Özgür' rumuzlu mülki idare amiri, "Darbe girişiminden bir ay sonra FETÖ'ye mensup bir kişi beni arayarak görüşmek istedi. Gözden uzak tenha bir yerde buluştuğum bu kişi, 'büyüğümüzün selamı var' diyerek, Pensilvanya'dan selam getirdiğini söyledi. Bu günlerin gelip geçici olduğunu yakında her şeyin düzeleceğini ve darbeyle ilgilerinin olmadığını ileri sürdü. Hukuki bir süreç yaşarsam konuşmamamı tembihledi" diye konuştu. Bu kişinin kendisini ikna edememesi üzerine gittiğini anlatan 'Özgür',"Ancak, bundan bir ay kadar önce bana tekrar ulaştılar. Bu sefer gelen kişi daha önce gelenin bir üstüydü. İlk görüşmeden ikna olmadığımı düşündükleri için bu sefer üst düzey bir kişi gönderdiler" dedi.

İŞTE O MADDELER

FETÖ, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimlerinden hemen sonra görevdeki tüm paralel mülki idare amirleri ile üst düzey bürokratlara verdiği talimatta, devletin hizmetlerini durdurmasını istedi. İşte o talimatlar:

Darbeden sonra hukuki bir süreç yaşayan olursa kesinlikle konuşmasın. Herkes sussun. Yakında bu süreç bitecek. Kendinizi gizleyin.

Vatandaşın resmi kurumlardaki işlemleri mümkün olduğunca aksatılacak. Yoksullar için verilen sosyal yardımlar sürüncemede bırakılarak, insanların devlete karşı öfkelenmesi sağlanacak.

Her mülki idare amiri bulunduğu yerde AK Partili siyasetçi ve iş adamlarının aleyhinde bilgi ve belge toplayacak. Toplanan veriler FETÖ imamlarına verilecek. (Özellikle seçim süreçlerinde bu şekilde toplanan veriler Fuat Avni vb. sosyal medya hesapları üzerinden servis edildi. FETÖ'ye yakın medya organları haber yaptı.

AK Partililerin aleyhinde özel dosyalar hazırlanıp muhalefete servis edilecek. (CHP, MHP ile HDP'ye servis edildi.)

Mülki idare amirleri kesinlikle AK Parti'li siyasetçilerin yanında görüntü vermeyecek. Devlet ile aramızda mesafe var imajı oluşturulacak.

Hastane, köprü, okul vb. büyük yatırımların ve kamu hizmetlerin durdurulması için her türlü bürokratik engelleri çıkartın.

YATIRIMLARI DURDURUN TALİMATI

FETÖ'nün 17-25 Aralık sürecinden sonraki talimatlarını anlatan 'Özgür', kendilerinden ellerindeki imkanları kullanarak kamu yatırımlarının yavaşlatılması, hatta mümkünse tamamen durdurmasının istendiğini söyledi. 'Özgür', "Bize, bu süreçte 'devletin gelişmesini ve çalışmasını istemiyoruz. Bu süreçte bekleyin' denildi" ifadesini kullandı. 'Özgür' rumuzlu mülki idare amiri, darbe girişiminden sonra itirafları engellemek için gözaltına alınanlara işkence edildiği kötü muamele yapıldığı algısı oluşturmaya çalıştığını da hatırlattı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı Sayıştay KPSS Star Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title