Haberler

17-25 Aralık Hakim ve Savcıları Yargıtay'da Yargılanacak

17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten savcılar Celal Kara ve Muammer Akkaş hakkında ’’görevi kötüye kullanma’’, hakim Süleyman Karaçöl hakkında ise ’’görevi ihmal’’ suçundan hazırlanan iddianameler Bakırköy 16’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından onaylandı.

17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten savcılar Celal Kara ve Muammer Akkaş hakkında "görevi kötüye kullanma", hakim Süleyman Karaçöl hakkında ise "görevi ihmal" suçundan hazırlanan iddianameler Bakırköy 16'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından onaylandı. Buna göre Kara, Akkaş ve Karaçöl birinci sınıf hakim ve savcı oldukları için Yargıtay'da yargılanacak.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Aralık soruşturmasını yürüten Savcı Celal Kara hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle, 25 Aralık soruşturmasının savcısı Muammer Akkaş hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan 3 yıl ve hakim Süleyman Karaçöl hakkında ise "görevi ihmal" suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle iki ayrı iddianame hazırlamıştı.

Eski savcılar Celal Kara ile Muammer Akkaş ve eski hakim Süleyman Karaçöl hakkındaki iddianamelerin kabulüne karar veren Bakırköy 16'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi, şüphelilere iddianameyi tebliğ ettikten sonra savunma ve ek deliller için süre vermişti.

"BASINA BİLGİ SIZDIRMAK SURETİYLE SORUŞTURMA GİZLİLİĞİNE RİAYET EDİLMEDİĞİ" BELİRTİLDİ

Mahkemenin, şüphelilerin taleplerinin ardından hazırlanan iddianamelerle ilgili kararda, "Şüpheli Muammer Akkaş'ın bir kısım şahıslara yönelik 3'er nüsha olarak hazırlanan ve bir nüshası kendisi tarafından alınan, diğer nüshalarının da tebligata verilmeden dosyada kaldığı anlaşılan şüpheli çağrı kağıtlarından Necmettin Bilal Erdoğan'a ait olanın 26 Aralık 2013'te internette yer almasına, İstanbul Adliyesi'nde odasının bulunduğu bölümde birçok gazetecinin bulunmasına, Cumhuriyet Başsavcısının ve Başsavcıvekilinin soruşturmayla ilgili olarak bir kısım işlemlerin yapılmaya başlandığını görsel basından öğrenmesine, soruşturma konusuyla ilgili olarak İstanbul Emniyeti'nde dahi ayrıntılı bilgi bulunmadığı halde, soruşturmaya ilişkin bilgilerin basında yer almasına neden olarak, basına bilgi sızdırmak suretiyle gizliliğe riayet etmediği" bilgisine yer verildi.

"24 DAKİKADA GERÇEK VE TÜZEL KİŞİ ADINA KAYITLI TÜM MAL VARLIĞINA EL KONULMASINA KARAR VERDİĞİ ANLAŞILMIŞTIR"

Bakırköy 16'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararda, "Süleyman Karaçöl'ün, İstanbul TMK 10. maddesi ile görevli Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin ilgili dosya sırasına kayıtlı "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, ihaleye fesat karıştırmak, nüfus ticareti, rüşvet, kamu malına zarar vermek" suçlarından Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından yürütülen soruşturmada; şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair kuvvetli şüphe bulunması ve delilleri karartma durumu bulunduğu gerekçesiyle 25 Aralık 2013'te saat 09: 23'te UYAP üzerinden yapılan talebi, saat 10: 39'da açarak ekranında kararı oluşturduğu, CMK'nın 128. maddesi gereğince sanığa ve şüpheliye ait mal varlığına tedbir koyabilmek için aranılan suçun işlendiğine dair kuvvetli şüphenin olup olmadığı, mal varlığının bu suçtan elde edilip edilmediği hususlarında hiçbir inceleme ve araştırma yapmadan, UYAP sistemine kaydedilmeyen Cumhuriyet Savcılığı uhdesinde mühürlü torba içinde bulunan soruşturma evrakı getirtilip incelenmeden, ancak talep yazısının okunarak kararın yazılmasına yetebilecek 24 dakika gibi kısa bir sürede CMK'nın 128. maddesine aykırı bir şekilde gerçek ve tüzel kişi adına kayıtlı tüm mal varlığına el konulmasına karar verdiği anlaşılmıştır" denildi.

CUMHURİYET SAVCISI SON SORUŞTURMANIN AÇILMASINI TALEP ETTİ

Soruşturma evrakı içerisinde bulunan delillerin son soruşturmanın açılması kararı verilmesi için yeterli kuvvette şüphe doğurduğu belirtilen kararda ek delil toplama taleplerinin kabul edilmemesine karar verildiği bildirildi. Cumhuriyet Savcısı Cihan Yıldız ise mütalaasında, dosya içeriği ve hukuksal nedenler göz önüne alınarak şüpheliler hakkında, atılı suçlardan kamu davası açılması için yeterli şüphenin bulunması ve kanıtları tartışarak sübut ve suç öğeleri ve suç kastının değerlendirilmesinin yapılmasının yargılama makamına ait olduğundan şüpheliler hakkında son soruşturmanın açılmasını talep ederek, dosyanın Yargıtay ilgili ceza dairesine gönderilmesini istedi.

YARGITAY'DA YARGILANACAKLAR

Bakırköy 16'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi, Savcı Akkaş ve hakim Karaçöl hakkında hazırlanan iddianameye ilişkin "son soruşturmanın açılması" yönündeki kararını 'oy birliğiyle' savcı Kara hakkında hazırlanan iddianameye ilişkin kararını ise 'oy çokluğuyla' verdi. Mahkeme, öte yandan 3 ismin yargılanabilmesi için iddianameleri Yargıtay'a gönderme kararı aldı. Buna göre Kara, Akkaş ve Karaçöl birinci sınıf hakim ve savcı oldukları için ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay'da yargılanacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Karaçöl Muammer Akkaş Bakırköy Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title