Haberler

160 Kişilik İşe Binden Fazla Başvuru Oldu, Kura Çekimi İptal Edildi

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde İşkur aracılığıyla okullara alınacak 160 kişilik hizmetli kadrosuna, resmi olarak 615 kişi başvurmasına rağmen kura çekimine 1000'den fazla kişi geldi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde İşkur aracılığıyla okullara alınacak 160 kişilik hizmetli kadrosuna, resmi olarak 615 kişi başvurmasına rağmen kura çekimine 1000'den fazla kişi geldi. Yaşanan tartışmalar üzerine kura çekimi iptal edilmek zorunda kaldı.

Nusaybin'de İş-Kur tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere açılan 160 kişilik hizmetli kadrosuna resmi olarak 615 kişi başvurdu. Hizmetli olarak alınacak kişilerde 35 yaş üstü ve ailelerini geçindirmekle yükümlü olması şartı getirildi. İşe alınacak kişiler için bugün Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak kura çekimine 615 kişi başvurmasına rağmen 1000'den fazla kişi gelip, içeriye girmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Salona girmek isteyenler arasında ise zaman zaman izdiham yaşandı.

Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Zeki Can, başvurunun fazla olması nedeniyle salonu gelenleri aydınlatıp, Elimizden gelse hepinizi işe alırız. Ancak elimizde olmayan durumlarda var. Bu nedenle bir kural konulmuş, daha önce çalışmayanlar ve 35 yaş üstü ailesini geçindirmekle yükümlü insanların baş vuruları alındı. Buna göre işe alınacaklar dedi.

İş-Kur Mardin İl Müdürü Abdulrahim Yalçın, 35 yaş üzerine kişilerin alınacağını ve bu kişilerin de daha önce İşkur bünyesinde işe yerleştirilmeyen kişilerden oluşacağını söylemesi üzerine salonda itirazlar yükseldi. Başvuru yapanlar kura çekiminin iptal edilmesini isteyerek, sert tepkiler gösterdi. Zaman zaman yaşanan tartışma arbede üzerine kura çekimi ileriki bir tarihe ertelendi. Bunun üzerine kuraya başvuranlar salonu terk edip evlerine döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title