Haberler

16. Yükseköğretim Tanıtım ve Eğitim Fuarı" Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nden görüntü Öğrenciler İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Gürcan'ın konuşması Antalya Kaleiçi Rotary Kulübü Dönem Başkanı Halil Yılmaz'ın konuşması Fuarın açılışı ve fuardan görüntüler - Antalya'da 56 üniversitenin katılımıyla düzenlenen eğitim fuarını, 50 bin veli ve öğrencinin ziyaret etmesi bekleniyor İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gürcan: "Çocuklarımızın burada profesyonel destek alacağına, üniversite tercihlerinde kafalarındaki bazı soru işaretlerini gidereceğine inanıyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nden görüntü

Öğrenciler

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Gürcan'ın konuşması

Antalya Kaleiçi Rotary Kulübü Dönem Başkanı Halil Yılmaz'ın konuşması

Fuarın açılışı ve fuardan görüntüler - Antalya'da 56 üniversitenin katılımıyla düzenlenen eğitim fuarını, 50 bin veli ve öğrencinin ziyaret etmesi bekleniyor

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gürcan:

"Çocuklarımızın burada profesyonel destek alacağına, üniversite tercihlerinde kafalarındaki bazı soru işaretlerini gidereceğine inanıyoruz. Bu fuarın boşluğu doldurduğunu biliyoruz"

Antalya'da bu yıl 16'ncısı düzenlenen "Yükseköğretim Tanıtım ve Eğitim Fuarı"na farklı illerden 56 üniversite katıldı.

Kaleiçi Rotary Kulübünün, Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle organize ettiği eğitim fuarının açılışı, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Özellikle lise son sınıfta okuyan öğrencileri bilinçlendirmek, Türkiye'deki ve yurtdışındaki devlet ve vakıf üniversiteleri hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen "16. Yükseköğretim Tanıtım ve Eğitim Fuarı"nı 50 bin veli ve öğrencinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, stant kuran üniversitelerin halkla ilişkiler ve tanıtım birimleri, broşürler dağıttı, üniversitelerinin eğitim sistemi ve sağladığı avantajlar hakkında bilgi verdi.

Eğitim fuarı kapsamında, üç gün boyunca "Geleceğin Üniversitede", "Başarı ve Meslekler", "Medyayı Tanımak ve Tanımlamak", "900 Yıllık Yükseköğretim Öğrenme", "Kariyer Planlama ve Doğru Tercih" ve "Üniversiteli Olmak" konularında konferanslar da düzenlenecek.

Fuara, Antalya merkez ve ilçelerinin yanı sıra Muğla, Denizli, Aydın, Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar'dan da öğrenci ve velinin katılacağı öngörülüyor.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Gürcan, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, kentte bin 480 okulda 27 bin öğretmen ve 427 bin öğrenciyle eğitim öğretim yarışı içinde olduklarını belirterek söz konusu eğitim fuarının öğrencilerin üniversite tercihlerinde özgün çözümler sunacağını söyledi.

Katılımcı üniversitelere teşekkür eden Gürcan, "Çocuklarımızın burada profesyonel destek alacağını, üniversite tercihlerinde kafalarındaki bazı soru işaretlerini gidereceğine inanıyoruz. Bu fuarın bir boşluğu doldurduğunu biliyoruz. Daha fazla katılımcılarla etkinliğin sürmesini temenni ediyoruz. Geleceğin teminatı olan çocuklarımız, 4 yıllık fakültelere inşallah tanıtım atağıyla beraber gideceklerdir. Öğrencilerimizin faydasına olacak tüm etkinliklere katkı sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

Antalya Kaleiçi Rotary Kulübü Dönem Başkanı Halil Yılmaz da fuara 50 bin ziyaretçi beklediklerini ifade ederek farklı üniversitelerden alanında uzman öğretim üyelerinin öğrencilerin ilgisini çekecek konularda konferanslar vereceğini kaydetti.

Eğitim fuarı, 9 Nisan'da sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Valiliği Halil Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title