Haberler

16 Yaşındaki Muhammet'in Organları 6 Hastaya Hayat Verecek

ZONGULDAK'ta, kestiği ağacın üzerine devrilmesi sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Muhammet Recep Çömez'in organları 6 hastaya hayat verecek. Çömez'in kalbi, Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedavi gören hastaya nakledilmek üzere uçakla götürüldü.

Devrek İlçesi Gülbüzler Köyü Davulga mevkiindeki ormanlık alanda geçen pazar günü ağaç kesen köylüsüne yardım eden Muhammet Recep Çömez, kestiği ağacın üzerine devrilmesi sonucu ağır yaralandı. Devrek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çömez, ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne sevk edildi. Yoğum bakım ünitesinde tedavi gören Çömez'in dün beyin ölümü gerçekleşti. Babası Şahin Çömez'in 7 yıl önce hastalık nedeniyle öldüğü ve annesinin geçen yıl terk ettiği Muhammet Recep Çömez'in 5 kardeşinden biri olan Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Furkan Çömez, ölen ağabeyinin organlarının bağışlanmasını istedi. Diğer kardeşlerin de onayının ardından BEÜ Organ Nakli Koordinatörlüğü Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçti.

Ankara'dan karayoluyla dün gece gelen 2 kişilik ekip, yaklaşık 2 saat süren operasyon sonucu Çömez'in kalbini aldı. Çömez'in kalbi, araçla Çaycuma Havalimanı'na oradan da Sağlık Bakanlığı'na ait uçakla Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan hastaya nakledilmek üzere götürüldü. Ardından Çömez'in iki korneası Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Bankası'na, karaciğeri İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'ne, iki böbreği ise Ankara Gazi Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastalara nakledilmek üzere karayoluyla götürüldü.

5 KARDEŞ ORTAK KARAR ALDI

Kardeşleri ile hastane önünde cenazeyi teslim almak için bekleyen ağabey Burak Çömez, kardeşler olarak doktorlarla konuştuktan sonra böyle bir karar aldıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Kardeşim geçirdiği olay sonrası beyin ölümü gerçekleşti. Kalbini, karaciğerini, böbreğini bağışladık. O vefat etti başkaları yaşasın istedik. İnşallah hastalara şifa olur."

Çömez'in cenazesi organlarının alınmasının ardından ailesi tarafından hastane morgundan alınarak toprağa verilmek üzere Devrek İlçesi'ndeki Gürbüzler Köyü'ne götürüldü.

- Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Devrek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title