Haberler

16 Yaşındaki Liseli, Erdoğan'a Hakaretten Tutuklandı(4)

Tutuklama KARARINA İTİRAZ EDİLECEK Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan tutuklanan M.E.A.'nın avukatı Barış İspir, M.E.A.'nın 18 yaşından küçük olduğu için ifadesinin Çocuk Şubesi'nde alınması gerektiğini belirtti.

Tutuklama KARARINA İTİRAZ EDİLECEK

Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan tutuklanan M.E.A.'nın avukatı Barış İspir, M.E.A.'nın 18 yaşından küçük olduğu için ifadesinin Çocuk Şubesi'nde alınması gerektiğini belirtti. İspir, şunları söyledi: "Gençlerimizin Konya'da düzenlemiş oldukları bir törende M.E.A. isimli arkadaşımız bir takım açıklamalarda bulunmuş. Bu açıklamaları sebebiyle Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından kendisi okumuş olduğu okuldan arkadaşlarının ve öğretmenlerinin yanında gözaltına alınmıştır. Bunun haberi yaklaşık sat 11.00 gibi tarafımıza ulaştı. Müdafisi olarak Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne gittik. Arkadaşımızın doğum tarihi 1998'dir. Dolayısıyla ifadesinin Çocuk Şubesi tarafından alınması gerekmekteydi ve çocuk şubeye sevk edildi. Çocuk Şubesi'nde beklememiz esnasında ifadesinin savcılık tarafından alınacağı bilgisi geldi. Saat 13.30 gibi kendisi savcılığa intikal ettirildi. 15 dakika savcılıkta kaldı. Tutuklama istemiyle Konya 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi ve Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan tutuklandı."

Avukat Barış İspir, M.E.A.'nın tutuklanmasına itirazda bulunacaklarını belirterek, "Avukat arkadaşlarımızdan bir ekip oluşturduk. Tutuklama kararına karşı itirazımızı yapmak için şu an da çalışmaktayız. İtiraz dilekçemizi hazırlıyoruz. Ayrıca hukuksal olarak çalışmalar yapılmakta. Şüpheli sıfatında bulunan arkadaşımız bizce facebook'ta twetter'de ve basında sürekli yer alan herkesin çok rahat bir şekilde paylaştığı ifadeleri bu açıklamasında kullanmıştır. Bunun suç unsuru olarak ve her yaştan insanın katıldığı bir törende pirincin içerisinden taş ayıklar gibi çekilerek alınması bizce bir baskı politikasıdır. Bu da işin siyasi boyutudur. Ama olayın soruşturması devam etmektedir. Hukuki süreç tamamlandığı zaman hem hukuki hem de siyasi olarak açıklamamızı yapacağız" dedi.

CHP İl Başkan Yardımcısı avukat Ulaş Çalıkuşu da şunları söyledi: "Herkes elini vicdanına koysun ne uzun uzun düşünsün. 16 yaşındaki bir çocuk Cumhurbaşkanı'na hakaret gerekçesiyle tutuklanabiliyorsa, bu ülkede bir şeyler yanlış gidiyor demektir. Hepimiz genç olduk. Hepimizin çocukları evlatları var, hepimizin başına gelebilir. Soruşturma devam ediyor. Herkesin vicdanına koyma gibi bir süreçle karşı karşıyayız. Gencimizin ailesine de sabır diliyoruz. Sonuna kadar arkasındayız. Hukuk adına da ne gerekiyorsa da yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konya İspir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title