Haberler

16 Nisan'dan Sonra Ekonomi İvme Kazanacak"

Albayrak Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Bolat, 2017'nin Türkiye ekonomisi için büyüme yılı olacağını belirterek, "Göreceksiniz 16 Nisan'daki referandumdan sonra Türkiye ekonomisinin ivmesi daha da yukarılara çıkacak.

Albayrak Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Bolat, 2017'nin Türkiye ekonomisi için büyüme yılı olacağını belirterek, "Göreceksiniz 16 Nisan'daki referandumdan sonra Türkiye ekonomisinin ivmesi daha da yukarılara çıkacak." dedi.

Yeniden İnşa Derneği (YENİDER) ve Esnaf Bülteni Dergisi tarafından düzenlenen "Milli ve Yerli Esnaf Buluşmaları"nın 12'ncisi Sultangazi Belediyesinin ev sahipliğinde Cebeci Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Ömer Bolat, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de 1923-2001'de kurulan 58 hükümetin ortalama ömrünün 14-15 ay olduğunu belirterek, koalisyon dönemlerinde uzun süre hükümet kurulamaması, bakanlık ve bürokrat pazarlıkları, iç ve dış vesayetçi güçlerin partiler ve koalisyonlar üzerinden ülkeye yön vermeye çalışmalarına şahit olunduğunu ifade etti.

Dünya ekonomisinin 2008-2009'da girdiği krizin etkilerinin Avrupa ve ABD üzerinde hala durduğunu anlatan Bolat, yabancı, göç ve Müslüman karşıtlığına yönelmeye yol açan bu krizin, şimdi de Türkiye karşıtlığına eğilim gösterdiğini, bunun medya ve siyasiler kanalıyla da pohpohlandığını söyledi.

Bolat, Türkiye'nin ise söz konusu küresel krizi az hasarla atlattığını ve ardından hızlı bir çıkış yakaladığını aktararak, "Türkiye'nin yaşadığı ağır saldırılar bir başka ülkenin başına gelseydi ne ekonomisi ne de hükümeti kalırdı. Biz siyasi istikrarımızı, güven ortamımızı, ekonomimizi korumaya devam ediyoruz." dedi.

Türkiye ekonomisinin 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı 2016 yılının üçüncü çeyreğine kadar 27 çeyrek üst üste büyüdüğüne işaret eden Bolat, "İnanıyorum ki Türkiye ekonomisinin dördüncü çeyrek büyümesi yine artı gelecek ve alınan tedbirler, verilen desteklerle 2017 yılı Türkiye ekonomisi için büyüme yılı olacak. Göreceksiniz 16 Nisan'daki referandumdan sonra Türkiye ekonomisinin ivmesi daha da yukarılara çıkacak." diye konuştu.

Bolat, 15 Temmuz'da Türkiye'nin en kanlı ve hain darbe girişimine maruz kaldığını belirterek, "Böyle bir girişimden sonra ekonomi sarsılır ama bizim ekonomimiz yoluna devam etti. Bu sefer askeri darbeyle yapamadıklarını yabancı kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin notunu kırmasıyla yapmaya çalıştılar ama halkımız milli birlik ve beraberlik gösterdi ve onu da püskürttü." ifadelerini kullandı.

"Bu basit bir evet-hayır oylaması değil"

Ekonominin yüzde 50 rakam, yüzde 50 psikoloji ve beklenti yönetimi olduğuna dikkati çeken Bolat, "Beklentilerimizi iyimser tutalım. Geleceğe ümitle bakalım. O kadar çok saldırıya maruz kaldık ama devletimiz, milletimiz, hükümetimiz ayakta. Daha çok çalışarak milletimize, vatanımıza sahip çıkmanın onurunu yaşayalım." görüşlerini aktardı.

Bolat, 16 Nisan'da kritik bir referandumun yapılacağını belirterek, 1981 ve 1961 Anayasalarını darbecilerin hazırladığını, bu millete ve onun seçtiği vekillere bugüne kadar anayasa yaptırılmadığını bildirdi.

Bolat, şunları kaydetti:

"2007'de cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesi için bir anayasa değişikliği referandumu yapıldı. 2010'da milletin seçtiği vekillerin ve yürütmenin önünde takoz gibi duran üst yargı kurumlarının vesayetini aşmak amacıyla 26 maddelik bir anayasa değişiklik paketi halkoyuna sunuldu. Fakat bir vesayetten kurtulmaya çalışırken görüldü ki FETÖ'cü vesayet ülkeye hakim olmaya çalışıyor. O günlerden bugünlere devletin bu tür vesayetçilere teslim edilmemesi için çok büyük bir mücadele veriliyor. Daha sonra 15 Temmuz felaketiyle de karşılaşınca AK Parti ve MHP'nin girişimiyle mecliste 18 maddelik anayasa değişiklik paketi kabul edildi ve referanduma sunuldu. Bu basit bir evet-hayır oylaması değil."

Bolat, söz konusu 18 maddelik anayasa değişikliğinin özünü yürütmenin hızlanması ve tek başlılığa dönülmesi olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin artık koalisyon, hükümetsizlik ve istikrarsızlığa tahammülü bulunmadığını dile getirdi.

"Türkiye'nin hasımları 'hayır' diyorsa doğru olan 'evet'tir"

Türkiye'de çift başlılık dolayısıyla yaşanan siyasi krizlere ve bunların tetiklediği ekonomik krizlere değinen Bolat, şöyle devam etti:

"Vesayetçi güçler, medya, sermaye, yabancı ülkeler Türkiye'yi hükümetsizliklere, koalisyonlara mahkum etmek ve onlar üzerinden kontrol etmek için ülkede istikrar istemez. 16 Nisan'daki referandumun özü yönetimde istikrar yürütmede ve icraatta etkinliktir. Bunun dışında sivilleşmenin önünü açan hususlar, yüksek yargıda çeteleşmeleri engellemek isteyen hükümler var. Meclis kanun yapıcı halde çalışmalarını sürdürecek. Yürütme cumhurbaşkanlığı üzerinden kurulacak bir hükümetle gerçekleştirilecek. Yargı da kendi alanındaki işlere bakacak. Kuvvetler ayrılığı ilkesi tesis edilecek. 16 Nisan, 2007'deki cumhurbaşkanını halkın seçmesine imkan veren referandumunun son adımı olacak. Halk kendisi anayasayı değiştirmiş olacak. İlla darbeciler, eline silah alanlar mı anayasa yapacak? Halk ve halkın temsilcileri anayasa yapamayacak mı?"

Bolat, bulunduğu çetin coğrafya ve Batılı ülkelerin hasmane tutumları göz önünde bulundurulduğunda Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrar ile güven ortamını sağlamak durumunda olduğunu belirterek, "Güçlü bir Türkiye için, yeni Türkiye'nin istikrarlı ve etkin yürütme sistemine sahip olması için, 16 Nisan'da güçlü bir 'evet' demeliyiz ki dostlarımız sevinsin, düşmanlarımız üzülsün." ifadelerini kullandı.

Birçok Avrupa ülkesinin "hayır" kampanyası için seferber olduğuna dikkati çeken Bolat, "PKK'sı 'hayır' diyor. FETÖ'sü 'hayır' diyor. Türkiye'ye ne kadar hasmane tutum takınanlar varsa 'hayır' diyor. Eğer onlar 'hayır' diyorsa doğru olan 'evet'tir." diye konuştu.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise Türkiye'nin son yıllarda bütün alanlarda ortaya koyduğu ilerlemede istikrarın önemine işaret eti.

Bu noktaya kolay gelinmediğini ifade eden Altunay, "Bu hizmetler istikrar döneminde olur. Çok parçalı, pamuk ipliğine bağlı hükümetler döneminde icraat yapılamaz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin özü vesayete, teröre, darbeye son vermektir. 16 Nisan fırsatı kaçarsa bir daha 50 sene gelmez. Öyle bir 'evet' diyelim ki Türkiye düşmanlarının uykusu kaçsın. Ülkenin yıllar heba edilmemeli." diye konuştu.

Toplantıya, YENİDER Genel Başkanı Eşref Küçükateş ile çevre ilçelerden birçok esnaf katılım gösterdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sultangazi Ömer Bolat Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title