Haberler

16'ncı Ulusal Spor Hekimliği Kongresi Başladı

Haber- Kamera Namık Kemal KILINÇSERİK (Antalya), (DHA-Ömer Taşer Futbolcu ordumuz giderek artıyorTÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık Kurulu ve Dopingle Mücadele Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Taşer, Spor dünyasında sadece futbola bakarsak, futbol sadece A takımdan ibaret değil.

Haber- Kamera Namık Kemal KILINÇSERİK (Antalya), (DHA-Ömer Taşer Futbolcu ordumuz giderek artıyor

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık Kurulu ve Dopingle Mücadele Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Taşer, Spor dünyasında sadece futbola bakarsak, futbol sadece A takımdan ibaret değil. Alt yapılar gelişiyor. Özellikle Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in öncülüğünde alt yapılara yatırım arttıkça, TFF tarafından desteklendikçe futbolcu ordumuz giderek artıyor dedi.

16'ncı Ulusal Spor Hekimliği Kongresi Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki Gloria Sport Arena'da başladı. Kongreye Türkiye Spor Hekimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Ülkar, Türkiye Spor Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Metin Ergün, TFF Sağlık Kurulu ve Dopingle Mücadele Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Taşer, Gloria Sport Arena Proje Koordinatörü, Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komite Kurulu Üyesi Elif Özdemir ile 100'e yakın spor hekimi katıldı.

3 gün sürecek toplantının bugünkü açılış toplantısında konuşan Prof. Dr. Bülent Ülkar, KKTC ve Türkiye'nin 23 ilinde toplam 83 spor hekiminin görev yaptığını belirtirken, spor hekimliği ana bilim dalı bulunan 12 üniversitenin 9'unda uzmanlık eğitimi verildiğini aktardı.

ANA TEMA 'FUTBOL VE SAĞLIK'

Kongre Başkanı Prof. Dr. Metin Ergün, spor endüstrisindeki hızlı gelişme, yüksek performans beklentisi ve yoğun antrenmanlarla birlikte artan müsabaka trafiği, dünyada ve Türkiye'de en popüler spor dalı olan futbolda, sporcular ve teknik ekiple spor hekimlerine de giderek daha fazla sorumluluk yüklediğini vurguladı. Kongrede 'futbol ve sağlık' ana temasının işleneceğini anlatan Ergün, Bir anlamda futbolun mutfağındaki bütün paydaşları bir araya getirerek, sporcu sağlığı ve performansını koruma ve geliştirmeye yönelik ölçüm ve değerlendirmelerle güncel tedavi yöntemlerindeki son gelişmelerin tüm yönleriyle tartışılmasını ve bilgi paylaşımının yapılabilmesini hedefledik. Kongre süresince 'sahaların sağlık kahramanları' olarak bir anlamda futbolun sağlığını konuşacağız dedi.

'ALT YAPILAR GELİŞİYOR'

TFF Sağlık ve Dopingle Mücadele Kurulları Başkanı Prof. Dr. Ömer Taşer, TFF olarak bunun dışında 2 panel daha düzenledik. Biri çapraz bağ yaralanmalarının son durumu diğeri de kıkırdak yaralanmaları ile ilgili. Çapraz bağ konusunda giderek cerrahi açıdan klasiğe dönüş var. Arayış hala devam ediyor. Kıkırdak konusunda da son zamanlarda çok kafa karıştıran enjeksiyonlar konusunda birçok faktörler var. Bu nedenle panelin önemli olduğunu düşünüyorum. Spor dünyasına baktığımızda sadece futbola bakarsak, futbol sadece A takımdan ibaret değil. Alt yapılar gelişiyor. Özellikle Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in öncülüğünde alt yapılara yatırım arttıkça, TFF tarafından desteklendikçe futbolcu ordumuz giderek artıyor. Bu sporun her alanı için geçerli diye konuştu.

'SPOR HEKİMLERİNİN SORUMLULUĞU ARTTI'

Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özdemir de Spor endüstrisinin hızla gelişmesi ve rekabetin artması sporcularda yüksek performans beklentisini, sporcu sağlığının önemini ve tüm bunların neticesinde spor hekimlerinin sorumluluğunu giderek arttırmıştır. Sporcu sağlığı disiplinli bir yaşam ve beslenmeyle başlar. En önemli faktör ise kişiyi fiziksel ve mental yönden etkileyen yaralanma ve sakatlıklardır. Bu noktada devreye spor hekimleri girmektedir dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Abidin Kayserilioğlu, Prof. Dr. Taner Aydın, Prof. Dr. Ömer Faruk Taşer ve Elif Özdemir'e Dernek Başkanı Bülent Ülkar ve Kongre Başkanı Metin Ergün tarafından plaket verildi.

TERİM HEKİMLERLE BULUŞTU

5 Nisan'da sona erecek kongrenin dün akşamki basına kapalı programında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim spor hekimleriyle bir araya geldi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Namık Kemal Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title