Haberler

16. Müsiad Expo Kapanış Yemeği

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, 16. MÜSİAD EXPO'nun Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi ve sonrasında devam eden hain terörist saldırılar karşısında Türkiye'de işlerin yolunda gittiğini gösteren en güzel cevaplardan...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, 16. MÜSİAD EXPO'nun Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi ve sonrasında devam eden hain terörist saldırılar karşısında Türkiye'de işlerin yolunda gittiğini gösteren en güzel cevaplardan biri olduğunu söyledi.

MÜSİAD'ın düzenlediği ve Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu 16. MÜSİAD EXPO'nun kapanış yemeği etkinliği, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Nail Olpak, burada yaptığı konuşmada, bundan önceki 15 fuarda olduğu gibi bir fuarı daha başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu fuarın, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi ve sonrasında devam eden hain terörist saldırılar karşısında, Türkiye'de işlerin yolunda gittiğini gösteren en güzel cevaplardan biri olduğunu vurgulayan Olpak, "Bana 'Bu yıl fuarda kaç holü iptal ettiniz?', 'Bu yıl fuarınıza yurt dışından katılacakların ne kadarı rezervasyonlarını iptal etti?' ve benzeri manidar sorular soranlara, CNR'ın 8 holünün tümünü dolduran 700 firmanın ve onların birbirinden değerli ürünlerinin verdiği cevabı çok önemsiyorum." diye konuştu.

Olpak, her türlü algı operasyonuna rağmen Güney Afrika'dan Hollanda'ya, Güney Kore'den Romanya'ya, Nijerya'dan Belçika'ya, Rusya'dan Sudan'a, Fransa'dan Pakistan'a, Malezya'dan Almanya'ya, Avustralya'dan İngiltere'ye kadar, dünyanın 100'den fazla ülkesinden katılan 7 binden fazla değerli iş adamının buradaki varlıklarının önemli olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen on binlerce iş adamının da fuarda yerini aldığını aktaran Olpak, "Hain FETÖ darbe girişimine ve terör saldırılarına, Türkiye'de işlerin yolunda gittiğini gösteren bundan daha güzel bir cevap olabilir mi? Bu bakımdan hem siz değerli misafirlerimize hem de on binlerce iş adamını ağırladığımız bu büyük organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

"Afrika, MÜSİAD'ın özel ilgi alanında olmaya devam edecek"

Bu yıl da MÜSİAD'ın teknolojiye verdiği önemin yanında, Türkiye'nin son yıllarda savunma ve havacılık alanında yaptığı atılımları da gösteren High Tech Port sergisinin yine çok dikkat çektiğine işaret eden Olpak, High Tech Port'a 23 ülkenin askeri delegasyonunun katılmasının kendileri için önemli bir gösterge olduğunu söyledi.

Olpak, gelecek yıl High Tech Port Fuarını Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın desteğiyle Pakistan'da gerçekleştireceklerini bildirdi.

MÜSİAD olarak Ürdün, İran ve Rusya'dan iş örgütleriyle yeni anlaşmalar da imzaladıklarına değinen Olpak, bu sene Afrika pazarına özellikle yöneldiklerini, fuarda toplam ziyaretçilerin yüzde 30'unu Afrika'dan ağırladıklarını aktardı.

Bütün etkinliklerine, neredeyse her ülkeden bakanlar ve çok sayıda üst düzey bürokratın katıldığını belirten Olpak, "Gelecek sene Afrika'da bir fuar açmak önemli bir hedefimiz. Bundan sonra da bütün ülkelerle ama daima gönül sınırlarımız içerisinde kalan Afrika ile ekonomik ve kültürel ilişkilerimizi geliştirmek üzere çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın fuarımızın açılışındaki talimatı doğrultusunda, Afrika MÜSİAD'ın özel ilgi alanında olmaya devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Nail Olpak, "21. yüzyıla geldik. Kimileri hala çarpıklıklar üzerine inşa ettikleri bu düzenin değişmesinden, sahip oldukları haksız ayrıcalıkların yitip gitmesinden korkuyor olabilir. Kimileri hala kendilerini merkeze alarak, geri kalan herkesi öteki sayarak, dünyanın onlar için yaratıldığını sanarak biçim verdikleri bu dünyanın değişmesinden korkuyor olabilir. Fakat biz tam aksine neleri kazanabileceğimizi düşünecek bir durumdayız. Bu nedenle, varsın birileri korka dursun, dünyanın değişebileceğini düşünmek bile bizim hoşumuza gidiyor." diye konuştu.

Korkmadıklarını vurgulayan Olpak, "Tam aksine, hainleri, alçakları ve korkakları, korkularıyla baş başa bırakıyor, ülkemize ve milletimize güveniyor, geleceğe umut ve güvenle bakıyoruz." dedi.

AA'ya ödül

Konuşmaların ardından MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, Başbakan Binali Yıldırım'a, MÜSİAD EXPO'da açılan Afrika El Pazarı ve Kültür Evi'nden alınan bir tablo hediye etti.

Gecede, 16. MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı düzenlenen 3. High Tech Port ve 20. Uluslararası İş Forumu'nun da "Global İletişim Ortağı" olan Anadolu Ajansı etkinliğe katkıları dolayısıyla ödüle layık görüldü. Ödülü, Anadolu Ajansı Uluslararası Pazarlama ve Satış Müdürü Zemçi Zübeyir Somuncu teslim aldı.

Öte yandan etkinliğin sponsorları arasında yer alan Turkcell, İGA, İstanbul Ticaret Odası, Eksim Yatırım Holding, Albaraka Türk, Tosyalı Holding, Yıldız Holding, Microsoft Türkiye, TAV Havalimanları, Kaanlar Şirketler Grubu, Yıldızlar Yatırım Holding, Destek Patent, Akdeniz Girişim Holding, İlpen, Türk Hava Yolları, MNG Kargo, Turkuvaz Medya, ve Al Jazeera'ye de ödül verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Binali Yıldırım Veysi Kaynak Faruk Özlü Nail Olpak Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title