Haberler

16. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali Başladı

16. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın katılımıyla başladı.

16. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın katılımıyla başladı. Renkli görüntülere sahne olan törenin ardından Kurtulmuş ve Aydın halka mesir macunu dağıttı.

İstanbul'un mesir macunu şenliği olarak ünlenen ve geleneksel tıp yöntemlerinin halka tanıtılmasının yanında daha da yaygınlaştırılmasının amaçlanan Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali halka mesir macunu saçılmasıyla başladı. Bu yıl 16.'si gerçekleştirilen festivale AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile vatandaşlar katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Zeytinburnu Belediye Başkan Murat Aydın, "16 yıl önce çıktığımız yolda yürümeye devam ediyoruz. O günler arkadaşlarımızla birlikte Merkezefendi bölgesini dolaşırken, burada Merkezefendi hazretlerinin yattığını biliyorduk ama onun hekim olduğunu çok fazla bilmiyorduk. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımızla birlikte bir çalışma başlattık. O gün şöyle bir karar aldık. Zeytinburnumuz geleneksel ve şifalı bitkiler konusunda bilimsel bir bilginin toplandığı merkez olacak dedik ve çalışmaları başlattık. İlki Merkezefendi halk hekimliği adıyla gerçekleştirilen bu programlarımız bugün 16'ıncısına ulaştı. İlkinden sonra adına da Geleneksel Tıp Festivali dedik" dedi.

Başkan Aydın'ın ardından kürsüye davet edilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise "Demek ki üstünden 16 sene geçmiş. Bu festivalin kökleşerek devam etmesi, hem Zeytinburnu'na, hem Türkiye'ye hizmet etmesi, hem de Merkezefendi Tıbbi Araştırmalar Merkezi'nde yapılan çalışmaların ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerine başladı.

Kurtulmuş, "Ülkeler için tarih önemlidir, kültür önemlidir, kültürel varlıklar önemlidir, bunlara sahip çıkması önemlidir. Bunları çoğaltarak sonraki nesillere aktarması önemlidir. Bu anlamda Türkiye'nin neresine giderseniz gidin her tarafında büyük tarihi zenginliklerimizin olduğunu göreceksiniz. Bugün burada yapmış olduğunuz festival aslında sadece geleneksel bir tıp festivali değil, her birimiz için geçmişle geleceğimiz arasında bağ kuran önemli bir göstergedir. Bu nedenle Zeytinburnu Belediyesini bir kez daha tebrik ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kurulan platforma çıkan Kurtulmuş ve Aydın, halka mesir macunu dağıttı. Bazı vatandaşların macunu alabilmek şemsiye açtıkları gözlendi. Renkli görüntülere sahne olan festival çeşitli etkinliklerle sürecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Numan kurtulmuş Zeytinburnu Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title