Haberler

150 Yıllık Evler Restore Ediliyor

Batı Karadeniz'in önemli turizm bölgelerinden Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki 150 yıllık evler, restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin deniz turizminin yanında kültür turizminde de gelişmesini arzu ettiklerini söyledi.

Yemenici, Yukarı Mahalle'de bulunan yaklaşık 150 tarihi binanın restorasyon çalışmaları için yetkililerin incelemeye geldiklerini anlatarak, "Büyük bir ada belirleyip ve oradaki adanın içinde kalan tescilli binalarımızın restorasyon çalışmalarını bir kerede yapmak istiyoruz. Birkaç binamızın açılışını yapmıştık. Ama 150'ye yakın binamız var, hepsini bir kerede nasıl hallederiz onunla ilgili çalışıyoruz." diye konuştu.

Akçakoca olarak tarihe verdikleri önemin devam edeceğini dile getiren Yemenici, şunları kaydetti:

"Bu binalara bakış hassasiyetimiz devam edecek inşallah ve birer birer, adım adım bizim planımızın takip ediyoruz. Burada yetkili hocamız kendisi şunu söylüyor. 'Genelde 10 -15 yıl içerisinde ilk olarak koruma amaçlı plan yapıldıktan sonra bu çalışmalar anca başlayabiliyor' diyor ama biz daha erken başlattık. Kaynak işi de önemli burada. Kaynak bulmayla ilgili çalışmalarımız var. Kendileriyle inşallah bu çalışmalar devam edecek hızlı bir şekilde ve bu doku Akçakoca'ya yakışır hale inşallah getireceğiz diye düşünüyoruz."

Yemenici, tarihi binalardan birisinin valilik ofisi, birisinin de Düzce Belediyesi olarak hizmet vereceğini belirterek, "Bu tarihi evleri gerek biz devlet eliyle gerek özel sektörü teşvik ederek turizme kazandıracağız. İnşallah bu şekilde bütün evleri zaman içinde tıpkı bir Beypazarı, Hamamönü haline getireceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Cüneyt Yemenici Batı Karadeniz Akçakoca Düzce Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title