Haberler

150 Yıllık Aile Mesleğini Yaşatmaya Çalışıyor

Sandıklı ilçesinde yaşayan 76 yaşındaki Mustafa Sallı, gelişen teknoloji karşısında kaybolmaya yüz tutan bakırcılığı yaşatmaya çalışıyor.

Sandıklı ilçesinde yaşayan 76 yaşındaki Mustafa Sallı, gelişen teknoloji karşısında kaybolmaya yüz tutan bakırcılığı yaşatmaya çalışıyor.

Eski Zahire Pazarı'ndaki Bakırcılar Çarşısı'nda dükkanı bulunan Sallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aile mesleği olarak 150 yıldır sürdürdükleri bakırcılığa 67 yıl önce 9 yaşındayken babasının yanınıda çırak olarak başladığını söyledi.

Çarşıda dört bakırcı ustasının kaldığını ifade eden Sallı, "İşlerimiz çok azaldı. Teknolojinin gelişmesiyile birlikte krom, çelik, emaye gibi ürünler çıktı. Bunlar bizim mesleğimize olan ilgiyi azalttı. İnsanlar daha önce yemek kaplarını yılda bir kere kalaylatmak için getirirdi ancak şimdi bitme noktasına geldi." dedi.

Babasının ardından mesleği ağabeyleriyle sürdürdüğünü ama onlarında vefat etmesiyle tek kaldığını dile getiren Sallı, şöyle konuştu:

"Ben 76 yaşındayım. Mesleğimden memnunum, ömrüm olduğu sürece ben bu mesleği devam ettireceğim. Mesleğimiz çok zor. Çok parası olmadığı için de çırak gelmiyor. Şimdiye kadar iki tane çırak yetiştirdim. Bir tanesi Fransa'ya gitti. Bir tanesi de bankada müdür oldu. Çırağımız yok ancak çalışıyoruz. Çorbamızı kaynatıyoruz."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Sandıklı Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title