Haberler

150 Bin Esenlerli 'DEMOKRASİ Nöbeti'nde!

Güncelleme:


Darbe girişiminin yaşandığı geceden beri Dörtyol Meydanı ve Esenler Emniyet Müdürlüğü önünde demokrasi nöbeti tutan Esenlerliler, milli iradeye sahip çıkıyor. Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Sokaklara ve meydanlara çıkın" çağrısı üzerine İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya tepki gösteren Esenlerliler, darbeye karşı tepkilerini göstermeye devam ediyor. 150 bini aşkın Esenlerli vatandaş, ellerinde ay yıldızlı bayraklar ile Esenler Esnaf Odası Mehteran Takımı'nın marşları eşliğinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden Atışalanı Caddesi'ni takip edip Dörtyol Meydanı'na yürüyerek, günlerdir tuttuğu 'Demokrasi Nöbeti'ne devam etti.

AY YILDIZLI BAYRAKLAR DALGALANDI

Mahallenin bakkalı, mahallenin manavı, mahallenin berberi gibi esnaflarından oluşturulan 40 kişilik Mehteran Takımı'nın marşları eşliğindeki yürüyüşe; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Volkan Bozkır, Hüseyin Bürge, Halis Dalkılıç, Fatma Benli, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren ve Esenler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Şahin başta olmak üzere ilçe protokolü de katılarak yürüyüşe ve 'Demokrasi Nöbeti'ne destek verdi. Ellerinde ay yıldızlı bayraklar ve meşalelerle Atışalanı Caddesi'nde yürüyen Esenlerliler, Esenler Dörtyol Meydanı'nda birlik ve beraberlik mesajları vererek sabahın erken saatlerine kadar 'Demokrasi Nöbeti'ne devam etti.

ESENLER'DE DARBEYE GEÇİT YOK!

Bu günlerde birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Esenler coşuyor, Esenler darbeye geçit vermiyor. Bir sloganımız var. Darbeye Geçit yok, biz buradayız. Biz bugün 100 bin kişiyle yola çıkacağımızı düşündük. Ama 150 bin, 200 bin insanımız buraya toplandı, elhamdülillah. Bu Esenler halkının duyarlılığı ve Esenler halkının kendi devletine, kendi milletine, kendi ülkesine sahip çıktığını göstermek için şu anda yüz binlerce insan burada nöbet tutuyor. Ve, bizler de onlarla birlikte nöbet tutuyoruz. Aslında Esenler halkı hem ülkesi için hem de vatanı için riskli alanların ne olduğunu çok iyi görüyor. Ve, o riski bertaraf edebilmenin de milletin kendi gücünde olduğunu bildiği için, kendi gücünü ortaya koymak için bugün burada. Heyecanıyla ve gücüyle burada. Bu heyecan ve gücüyle Allah'ın izni ile bu darbe püskürtüldü. Püskürtülmeye devam edecek. Ve, biz tehlike geçinceye kadar, başkomutanımız tamam tehlike geçti deyinceye kadar bu meydanda nöbet tutmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

DUALAR ŞEHİTLERE

Dörtyol Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katılan kalabalığa AK Parti İstanbul Milletvekilleri Volkan Bozkır, Hüseyin Bürge, Halis Dalkılıç, Fatma Benli, Haydar Ali Yıldız, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da birer konuşma yaparak vatandaşlara teşekkür ettiler, birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Vatandaşlar da sık sık "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "İdam istiyoruz" şeklinde sloganlar attılar. Gece yarısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki evinin önünden halka hitap ederken Esenler Dörtyol Meydanı'ndan da kendisinin dev ekrandan takip edildiğini öğrenince burada bulunan demokrasi nöbetçilerine de selam gönderdi. Meydanda demokrasi şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu, hep birlikte dua edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Dörtyol Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title