Haberler

15 Yıldır Bayrağı Kimseye Kaptırmadı

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 88'inci yılı Ramazan dolayısıyla erken kutlandı. Kutlamaların en çok ilgi çeken bölümü olan yağlı direkten bayrak kapma yarışını 30 yaşındaki Ferdi Tabak art arda 15'inci kez kazandı.

Törenler, Mudanya Liman Başkanı Halil Karakuş tarafından İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve deniz şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Daha sonra Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Mudanya Belediye Başkanı CHP'li Hayri Türkyılmaz, Mudanya Garnizon Komutanı Binbaşı Tayfun Paşaoğlu ve Liman Başkanı Halil Karakuş tarafından deniz şehitleri anısına sahil güvenlik botundan denize çelenk atıldı.

Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlenen yüzme yarışında, 18 yaş üstü 100 metre yüzmede Nazife İdil Özkol birinci, İlker Düzkan ikinci, Berat Rüzgar da üçüncü oldu. 18 yaş altı 100 metre yüzme yarışmasında da Berfin İrem Çalıtkan birinci, Berk Dokuma ikinci, Berkay Özçelik de üçüncülüğü elde etti.

Günün en heyecanlı yarışması olan ve geleneksel olarak her yıl yapılan 'yağlı direkten bayrak kapma' yarışmasında bayrağı yine Ferdi Tabak aldı. İlk kez 15 yaşında girdiği yarışmayı kazanan Ferdi Tabak, art arda 15'inci kez aynı başarıyı elde etti ve çeyrek altın altın ödülünü kazandı. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kabotaj Ve Deniz Bayramı Mudanya Politika Güncel Haberler

title