Haberler

15 Yıl Aradan Sonra ABD'de İlk Türk Savaş Gemisi: Kemalreis

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Kemalreis savaş gemisi, 15 yıl aradan sonra ABD'yi ziyaret eden ilk savaş gemisi oldu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Kemalreis savaş gemisi, 15 yıl aradan sonra ABD'yi ziyaret eden ilk savaş gemisi oldu.

NATO'dan verilen bilgiye göre Daimi NATO Deniz Grubu 2, önceden programlanmış ziyaretini tamamlamak üzere ABD'nin Florida eyaletinin Mayport limanına ulaştı. Filo tatbikatları (Fleetex) çerçevesinde Florida'da bulunan ABD, Kanada, Almanya ve Türkiye'ye ait üç savaş gemisi, güç entegrasyonunu geliştirme ve farklı savaş beceri setlerinin deneme amaçlı tatbikat yapacak.

Tatbikatın birkaç yıldan bu yana NATO görev gücünün Kuzey Amerika'da yürüttüğü ilk transatlantik faaliyet olmasının önemine de dikkat çekildi. Tatbikatların yüksek düzeyli deniz operasyonları eğitimi için birçok fırsat sağladığı kaydedildi. Fleetex tatbikatları, yüksek nitelikli savaş eğitimi vermek üzere tasarlanmış hava ve denizaltı saldırılarına karşı savaş, yangın, gemi ele geçirme senaryolarıyla entegre görev grubu eğitimi aracılığıyla önemli deneyim edinilmesini kapsıyor.

Açıklamada tatbikata katılan Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Kemalreis savaş gemisinin 15 yıl sonra ABD'yi ziyaret eden ilk Türk savaş gemisi olduğu ve gemi mürettebatının büyük çoğunluğunun da ABD'ye ilk kez gittikleri kaydedildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Florida Almanya Kanada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title