Haberler

15 Yaşındaki Kızın Organlarının Bağışlanması

Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki kızının organlarını bağışlayan baba, organların nakledildiği hastaları ziyaret etti.

Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki kızının organlarını bağışlayan baba, organların nakledildiği hastaları ziyaret etti.

Muratpaşa ilçesinde yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bir hafta sonra beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki Rabia Babür'ün bağışlanan organları ve korneaları 6 kişiye nakledildi.

Naklin ardından Rabia Babür'ün babası Celaleddin Babür, Akdeniz Üniversitesi Hastanesine gelerek organların nakledildiği hastaları ziyaret etti. Ziyarette duygu dolu anlar yaşayan Babür, hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ziyarette Babür'e eşlik eden hastanenin başhekimi ve organ nakli merkezi başkanı Prof. Dr. Bülent Aydınlı, ziyaretin önemli olduğunu ve kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Bu insanlar, dünyanın en önemli insani görevlerden birini, organ bağışını yaptılar. Bu işin dini bir sakıncası yok. Bu insanlar gencecik çocuklarını toprağa verdiler" ifadesini kullandı.

Antalya'da Fatih Caddesi'nde yolun karşısına geçmek isteyen Rabia Babür'e, Erdinç Gökçe yönetimindeki 07 DH 128 plakalı otomobil çarpmıştı. Yaklaşık 1 haftalık yaşam mücadelesinin ardından beyin ölümü gerçekleşen Babür'ün kalbi, karaciğeri, iki böbreği ve korneaları organ bekleyen hastalara nakledilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Muratpaşa Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title