Haberler

15. Uluslararası Antalya Piyano Festivali

7 29 Kasım tarihlerinde düzenlenecek festival kapsamında 20 konser, 8 ustalık sınıfı, 20 atölye, 6 söyleşi gerçekleştirilecek Aralarında Alfred Brendel, Christian Zacharias, Eliane Elias, Tord Gustavsen, Hüseyin Sermet gibi klasik müzik ve caz dünyasından isimlerin bulunduğu 9 ülkeden 26 virtüöz konser verecek.

ANTALYA (A) - Bu yıl 15'incisi gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 7-29 Kasım tarihlerinde düzenlenecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2000 yılından bu yana Antalya'nın uluslararası sanat şehri kimliğine önemli katkıda bulunan festivalde 20 konser, 8 ustalık sınıfı, 20 atölye, 6 söyleşi gerçekleştirilecek.

Antalya Piyano Festivali, bu yıl ilk kez Türkiye'nin tüm konservatuvarlarından seçilen genç, yetenekli piyanist adaylarını ağırlayacak.

Genç piyanistler, festivalin ünlü konuklarıyla buluşarak, ustalık sınıfları yapacak. Ücretsiz halk konserlerinin yanı sıra okullarda, kültür merkezlerinde, alışveriş merkezlerinde tüm Antalyalılar'a yönelik atölye çalışmaları, söyleşiler gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıllarda Genel Sanat Yönetmenliği piyanist, besteci Fazıl Say tarafından yapılan Antalya Piyano Festivali'nde bu yıl bu görevi orkestra şefi Gürer Aykal, genel koordinatörlük görevi de soprano Seren Akyoldaş üstleniyor.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın konseriyle başlayacak

Festival, 7 Kasım Cuma akşamı şef Gürer Aykal yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın konseriyle başlayacak. Türk bestecilerin eserlerine ayrılan açılış konserinin solisti piyanist Gökhan Aybulus. Repertuvarda Ulvi Cemal Erkin, Ferit Tüzün'ün yanı sıra genç besteci Onur Nurcan'ın "Fantasia" adlı lirik eseri de yer alıyor.

Evren Kutlay'ın "Osmanlı Sarayı'nda Piyano" konseriyle devam edecek festivalin ilk haftasında klasik müzik dünyasının star ismi Christian Zacharias sahne alacak. Tord Gustavsen Quartet ise festivale "kuzey cazı" esintilerini getiren isim olacak.

Festivalin ikinci haftası 18 Kasım Salı günü Fransız şarkıcı ve söz yazarı Indila konseriyle başlayacak. Emir Gamsızoğlu'nun "Geveze Piyanist: Müzik&Sınırlar" konserinin ardından yaşayan en iyi Beethoven yorumcularından biri olarak kabul edilen Paul Lewis'in bestecinin son üç piyano sonatını seslendireceği "Hüzün ve Huzurun Buluşması" resitali 21 Kasım'da gerçekleşecek.

Antalya, 22 Kasım akşamı, caz ustası Brezilyalı ünlü piyanist-şarkıcı Eliane Elias'ın konserine ev sahipliği yapacak. Hafta, Gülru Ensari ve Herbert Schuch konseriyle son bulacak.

Kapanış haftası ise 24 Kasım'da düzenlenecek şef Orhun Orhon yönetimindeki Akdeniz Filarmoni Orkestrası konseriyle başlayacak. Hüseyin Sermet'in solist olarak yer alacağı konserde Mozart'ın eserleri yorumlanacak. 26 Kasım'da Fahir Atakoğlu ve Ara Dinkjiyan, Anadolu melodilerini cazla birleştirerek, dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. 28 Kasım'da ise virtüöz Freddy Kempf'e, Gürer Aykal yönetimindeki Akdeniz Filarmoni Orkestrası eşlik edecek.

Festivalin kapanış konseri, 29 Kasım akşamı Juilliard'lı iki erkek, üç kız kardeşten oluşan "The 5 Browns" ile Cam Piramit'te yapılacak.

Böylece festivalde klasik müzik ve caz dünyasından isimlerin bulunduğu 9 ülkeden 26 virtüöz 29 Kasım'a kadar şehrin sesine müzik katacak.

Halk konserleri

Uluslararası Antalya Piyano Festivali sırasında düzenlenecek ücretsiz halk konserleri, beş farklı mekanda gerçekleşecek.

AKM Aspendos Salonu'nda 11 Kasım akşamı Moskova Devlet Konservatuvarı'ndan kırmızı diplomalı Başar Can Kıvrak ve Cem Babacan, Rahmaninov'un eserlerini yorumlayacak.

Festivalin bir geleneği olan "Kamuran Gündemir Anısına genç piyanistler konseri", bu yıl 17 Kasım'da AKM Perge Salonu'nda yapılacak.

Akdeniz Üniversitesi AKS, 20 Kasım'da Hüseyin Sermet ve 28 Kasım'da Kandemir Basmacıoğlu resitallerine ev sahipliği yapıyor. 24 Kasım'da, ATSO Güzel Sanatlar Lisesi'nde de Kemal Cem Yılmaz resitali var.

Halk konserleri serisinde festival çok özel bir konsere ev sahipliği yapacak: Andrea Portera'nın bu festival için bestelediği, "Mera" isimli eserin prömiyeri. Akdeniz kültürünü anlatan özel besteyi genç piyanist Doruk Görkem Tokur, 22 Kasım'da Antalya Aquarium'da seslendirecek.

Festivalde bu yıl getirilen yenilikle, Türkiye'nin dört bir yanından ustalık sınıflarına katılmak isteyen müzisyenler, festival tarafından ağırlanıyor. Bu eğitimleri verecek usta isimler ise şöyle: Gökhan Aybulus, Alexander Lonquich, Christian Zacharias, Hüseyin Sermet, Andrea Portera, Herbert Schuch ve Freddy Kempf.

Ayrıca festivalin onur konuğu, Avusturyalı piyanist Alfred Brendel de 23 Kasım'da açıklamalı bir ders vermek üzere genç öğrencilerle bir araya gelecek. Brendel, Beethoven, Schubert ve Mozart'ı en iyi yorumlayan müzisyenlerden biri olarak kabul ediliyor.

Festivalin söyleşiler bölümüne Evren Kutlay, Emine Serdaroğlu, Serdar Kuzuloğlu gibi uzman isimler konuk olacak.

Konserlerin, söyleşilerin ve ustalık sınıflarının yanı sıra gerçekleşecek atölye çalışmalarıyla festival tüm Antalyalıları "Şehrin sesi" olmaya davet ediyor.

Festival boyunca ilçe okullarında, Antalya Kültür Evi'nde, alışveriş merkezlerinde, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde ve festival çadırında beden perküsyonu, ses nefes teknikleri ve koro üzerine atölye çalışmaları yapılacak, açıklamalı performanslar gerçekleşecek.

Festival biletleri

Piyano müziğini herkesin erişimine açmayı hedefleyen festivalde bu yıl bilet fiyatları sabitlendi. Öğrenci biletleri 15, tam biletler ise 35 liradan satışa çıkacak. Devlet konservatuvarları ve güzel sanatlar liselerinden festivale katılmak isteyen öğrencilere özel indirimle biletler 5 liradan satışa sunulacak. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Sermet Piyanist Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title