Haberler

15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Başladı

Güncelleme:

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bu yıl 15.si düzenlenen "Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında kortej yürüyüşü ve festival meşalesi yakıldı.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 'Kültürel Miras ve Korumacılık' temasıyla bu yıl 15.'si düzenlenen "Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında kortej yürüyüşü ve festival meşalesi yakıldı.

Hıdırlık mevkisinden başlayan ve Kazdağlıoğlu Meydanı'nda sona eren kortej yürüyüşüne Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Necdet Aksoy, eski AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, siyasi parti temsilcileri, yerli ve yabancı katılımcılar ile vatandaşlar katıldı.

Renkli görüntüler eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşünü turistler de ilgiyle izledi. Köprülü Mehmet Paşa Camisi avlusuna kadar süren kortejin ardından ilk olarak Gazeteci -Yazar Aytekin Kuş tarafından hazırlanan "Eski Dostlar" fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Sergi açılışının ardından Kazdağlıoğlu meydanında düzenlenen etkinlikte festival açılış konuşmasını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Türkiye'nin ilk belgesel film festivali olma unvanına sahip olduklarını ve 15 yıldır festival meşalesini ise gururla yaktıklarını söyledi.

Başkan Aksoy, festivalin 'Kültürel Miras ve Korumacılık' ana temasını 15 yıldır sürdürdüklerini belirterek, "Korumacılık bu şehir için can damarıdır ve vazgeçilmez tartışılmaz bir olgudur. Korumacılıktan bir adım geri atmamız aklımızın ucundan dahi geçmez. Korumacılığı sürdürmemiz bizi dünyada ve ülkemizde bilinen tanınana ziyaret edilen şehirlerden birisi haline getirdi" dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ise, 2000 yılından itibaren her yıl değişik bir temayı gündeme getirerek Safranbolu'yu Türkiye ve dünyaya tanıtmak için caba sarf eden Belediye başkanı ve tüm Safraboluları kutladığını söyledi.

Bakanlık olarak bu festivallere ellerinden geldiğince destek verdiklerini de belirten Arıcı, "Son bir yıl içinde bu kente birçok defa geldim. Safranbolu önemli bir kentimiz. Bu kenti hep birlikte el birliği ile hak ettiği yere getirmek zorundayız. Bu festivale emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kazdağlıoğlu Meydanı'ndaki festival meşalesini Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy tarafından yakıldı.

Festivalin ilk günü Misak-ı Milli Meydanı'nda kurulan platformda Safranbolu Halk Oyunları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu gösterisi ve belgesel film gösterimi ile son buldu. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Necdet Aksoy Safranbolu Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title