Haberler

15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali"

Safranbolu ilçesinde "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla düzenlenen "15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kortej yürüyüşü ile başladı.

Safranbolu ilçesinde "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla düzenlenen  "15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kortej yürüyüşü ile başladı.

Hıdırlık mevkisinden başlayan ve Kazdağlıoğlu Meydanı'nda sona eren kortejde Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Necdet Aksoy, eski AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal,  siyasi parti temsilcileri, öteki ilgililer, yerli ve yabancı katılımcılar ile vatandaşlar yer aldı.

Kortejin ardından Köprülü Mehmet Paşa Camisi avlusunda Gazeteci Yazar Aytekin Kuş tarafından hazırlanan "Eski Dostlar" fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Kazdağlıoğlu Meydanı'ndaki festival meşalesini Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Samit Tokmak, bazı daire müdürleri ve parti temsilcileri ile yaktı.

Burada konuşan Arıcı, her yıl değişik bir temayla Safranbolu'yu Türkiye ve dünyaya tanıtmak için caba sarf edenleri kutladığını söyledi.

Bakanlık olarak bu festivallere ellerinden geldiğince destek verdiklerini belirten Arıcı, "Son bir yıl içinde bu kente birçok defa geldim. Safranbolu önemli bir kent. Bu kente hep birlikte sahip çıkacağız. Hak ettiği yere hep birlikte getirmek zorundayız. Bu festivale emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Misak-ı Milli Meydanı'nda kurulan platformda Safranbolu Halk Oyunları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu gösteri sundu. Üç gün sürecek festival açılış programı, belgesel film gösterimi ile sona erdi. - Karabük

Kaynak: AA / Yerel

Abdurrahman Arıcı Safranbolu Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title