Haberler

15. Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi Dalaman'da Düzenlenecek

Güncelleme:

3.'sü düzenlenecek olan Ulusal Uyku Tıbbı Teknisyenliği Kongresi, eşzamanlı olarak 1 – 5 Kasım arasında Dalaman Hilton Oteli'nde düzenlenecek.

Uyku tıbbındaki gelişmelerin tartışılacağı kongreye yurtiçi ve yurtdışından çok önemli bilim adamları katılacak. Obstrüktif uyku apne sendromu, huzursuz bacaklar sendromu, narkolepsi ve insomninin özel olarak tartışılacağı kongrede değişik branşlardan hekimler araştırma ve sunumlarını paylaşacaklar. Uyku hastalıklarında karşılaşılan hukuki sorunlar, akılcı ilaç kullanımı, sirkadyen ritim bozukluklarının metabolizmaya etkisi, metabolik sendrom, obezite, diyabet ve sirkadyen ritim ilişkisi gibi konuların da ele alınacağı kongreye yurtdışından da iki önemli isim katılacak.

Avrupa Nöroloji Federasyonu'nun seçilmiş başkanı Prof. Dr. Claudio Bassetti, kongrede "Serebrovasküler Hastalıklar ve Uyku: Hangi Lezyon hangi uyku bozukluğuna yol açar" adlı yeni yayınını sunacak. Avrupa Uyku Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve İspanya Uyku Derneği'nin Başkanı. Dr. Diego Garcia Borreguero ise kongrede iki ayrı sunumunu paylaşacak.

Türk Uyku Tıbbı Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Aksu, 15. Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi hakkında şu bilgileri verdi:

"Bu yıl eşzamanlı gerçekleştirilecek 2 kongremizde, 2 kurs, 17 panel, 5 konferans, 6 sözlü bildiri oturumu, 5 çalışma grubu toplantısı, 1 uydu sempozyumu, 1 uydu çalıştayı gerçekleştirilecek. Bu yıl 3. Ulusal Uyku Tıbbı Teknisyenliği Kongresi'nde de yine çok değerli bilim adamları uyku teknisyenliği uygulamaları hakkında deneyimlerini anlatacaklar; bunun yanı sıra uyku teknisyenleri de mesleki sorunlarını tartışacaklardır."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dalaman Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title