Haberler

15 Temmuz ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" Konferansı

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Yunan işgali ile 15 Temmuz arasında hiçbir fark yoktur. İngilizlerin İstanbul'a attığı bomba ile bunların Meclis'e attığı bomba aynıdır." dedi.

Külünk, Türkiye Gençlik Vakfı Çankırı temsilciliği tarafından, Karatekin Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen "15 Temmuz ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konferansında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un darbe olmadığını savunarak, şöyle devam etti:

"15 Temmuz darbe falan değildir. 15 Temmuz ne 27 Mayıs, ne 12 Mart, ne 12 Eylül, ne de 28 Şubat'tır. Saydığım 4 darbe batı ittifakına amade kılınmış Ankara yönetiminin sistem dışına çıkarak millileşmesi karşısında devşirmelerin bu ülkenin batı ittifakına tekrar amade kılmak için ayar çekme çabasıdır. Türkiye'yi darbelerle yeniden istedikleri yere getirmek istiyorlar. 15 Temmuz diğer dördüyle alakası olmayacak kadar daha derin. 15 Temmuz Cumhuriyetin intikamını, Birinci Meclisin intikamını, 29 Ekim 1923'ün intikamını bizden almak üzere yapılıyor."

Birinci Meclisin İngilizler'in sömürücü anlayışından Osmanlı'yı kurtararak Türklerin bir kez daha bağımsızlığını ilan etmesini sağladığını vurgulayan Külünk, "Cumhuriyetin kuruluşundan 93 yıl geçtikten sonra bu ülkenin bağımsızlığının intikamını, bu işgalci yaklaşım 15 Temmuz akşamı almaya çalıştı. NATO ittifakına dahil olduğumuz günden bugüne kadar 65 yıllık mazide bu devletin içine sızmış örgütlerin en önemlisi olan FETÖ'cü yaklaşım tarafından bizden Cumhuriyetin intikamını almaya çalıştılar. 15 Temmuz devletimizi çökertip bizi sömürgeleştirme girişiminin adıdır. " ifadelerini kullandı.

Türklere İngilizlerin bile boyun eğdiremediğinin altını çizen Külünk, "Biz İngilizlere bile boyun eğmedik, bunlara mı boyun eğeceğiz. O gece İstanbul ve Ankara'da ayağa kalkan halk, Mustafa Kemal'in 'Geldikleri gibi giderler' sözüyle ortaya koyduğu fotoğrafı 95 yıl sonra güncelledi. Yunan işgali ile 15 Temmuz arasında hiçbir fark yoktur. İngilizlerin İstanbul'a attığı bomba ile bunların Meclis'e attığı bomba aynıdır. 15 Temmuz 2001 finalsal krizinin terör versiyonu. 15 Temmuz 28 Şubat'ın devamıdır. 15 Temmuz Türkiye'yi her anlamda teslim alarak İslam dünyasına şekil verme girişimi." diye konuştu.

FETÖ'nün silahlı terör örgütüne dönüşeceğine işaret eden Külünk, "15 Temmuz gecesi Kandil'den terör örgütü yöneticilerine 'harekete geçmeyin, bekleyin' talimat verildi. Bugün kaçakların bir kısmı Kandil'de, bir kısmı PKK ile birlikte. Bu örgütü birgün Taliban örgütünün bir diğer versiyonu olarak göreceğiz, silahlı terör örgütü olarak." değerlendirmesinde bulundu.

Külünk, FETÖ örgütünün İslam'ı Hristiyanlaştırmak istediğini belirterek, "Bu örgütün fikri bir temeli var. 'Gülenizm.' Gülenizim İslam'ı Hristiyanlaştırma projesi. 1998'de Vatikan'da Papa'nın elini keyifle öpüşüne, yazdığı mektuplara bakın. İslam'ı Hristiyanlık gibi felsefik, folklorik bir akım haline dönüştürmek istemiştir. Asya'yı üçüncü bin yılda Hristiyanlaştırma projesidir. Bu stratejinin müttefiki kendini kardinal gören 'Kandilvanya'daki alçaktır." dedi.

FETÖ'nün CHP'yi ele geçirdiğini savunan Metin Külünk, "Bu örgüt, 15 Temmuzdan sonra etrafı tel örgülerle çevrildi ama bitmedi. Yedeği sahneye çıkarılana kadar bu örgütten istifa etmeye devam edecekler. Referandum sürecisini bu örgütle yürütüyorlar. AK Parti'yi teslim alamayan bu yapı, CHP'yi teslim aldı. Devlet beyi teslim alamayan bu yapı HDP'yi teslim aldı." ifadelerini kullandı.

Referandumda 'evet' çımasıyla devletin daha pratik hareket edeceğine dikkati çeken Külünk, devletin bağırsaklarını temizleyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Külünk AK Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title