Haberler

15 Temmuz Vatan Şehitleri Parkı" - Vali Işın

Ağrı Valisi Musa Işın, yapımı tamamlanan 15 Temmuz Vatan Şehitleri Parkı'nın düzenlenecek törenle hizmete açılacağını bildirdi.

Vali Işın, Fırat Mahallesi'nde yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ve 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından adı "15 Temmuz Vatan Şehitleri Parkı" olarak değiştirilen parkı inceledi.

Işın, burada yaptığı açıklamada, parkın, 200 dönüm arazi üzerine kurulduğunu, yerleşke içerisinde 100 kamelya, 13 çocuk oyun alanı, 4 bin civarında ağaç, kafe ve restoran olduğunu söyledi.

Parkın, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) 6 milyon lira ve İl Özel İdaresinin 2 milyon 500 bin lira katkısıyla yapıldığını belirten Işın, şunları söyledi:

"Ayrıca hemen parkın altından geçen Taşlıçay Deresi'nde de 3 milyon liraya yakın yatırım da devam ediyor. Hem dere ıslahı yapılıyor, hem taştan istinat duvarları, beton duvarlar yapılıyor ve Fırat Mahallesi'ne iki kemer köprü ile park bağlanacak. Ayrıca bu kemer ile estetik kazandırılacak. Dolayısıyla külli bir alan ortaya çıkacak ve insanlarımız buradan en güzel şekilde istifade edecek."

Bakanların katılması bekleniyor

Parkın, cuma günü yapılacak törenle açılacağını ifade eden Işın, "Hali hazırdaki duruma göre açılışa bazı bakanlarımız ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve belediye başkanları katılacak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ağrı Politika Güncel Haberler

title