Haberler

15 Temmuz, Tarihimizdeki Yerini Unutulmamak Üzere Aldı"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, milletlerin hayatında kırılma noktaları kabul edilen olaylar olduğunu belirterek, "Bunlar sadece tarihe değil, milletin hafızasına, zihinlerine de yazılır. 15 Temmuz 2016 tarihi de Türk milletinin mazisinde şanlı yerini unutulmamak üzere aldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, milletlerin hayatında kırılma noktaları kabul edilen olaylar olduğunu belirterek, "Bunlar sadece tarihe değil, milletin hafızasına, zihinlerine de yazılır. 15 Temmuz 2016 tarihi de Türk milletinin mazisinde şanlı yerini unutulmamak üzere aldı." dedi.

Esenler'deki Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'nda konuşan Tüfenkci, şehitlere Allah'tan rahmet, şehit yakınlarına da başsağlığı dilerken, gazilere acil şifalar temennisinde bulundu.

"Biz söz söyleriz ama esasında tarihi yazanlar aramızda" diyen Tüfenkci, bu kişilere karşı minnet duyduğunu, Türkiye olarak, millet olarak minnet duyulduğunu söyledi.

Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Milletlerin hayatında kırılma noktaları, mihenk taşı kabul edilen olaylar vardır. Bunlar sadece tarihe değil, milletin hafızasına, zihinlerine de yazılır. 15 Temmuz 2016 tarihi de Türk milletinin mazisinde şanlı yerini unutulmamak üzere aldı. Hiç şüphesiz verilen bu mücadele, ileride sivil direniş nedir diye sorulduğunda veya yazıldığında, tarihe altın harflerle yazılacak.

Geçmişte bu ülkede birçok darbe oldu. O darbeler karşısında sokağa çıkamayanlar, başbakanını, bakanını ve bu millete hizmet edenleri darağaçlarında gördüler. Ama Allah'a hamdolsun bu millet uyanmıştı, liderine, hükümetine, vatanına sahip çıktı. Eğer sizler bu vatana sahip çıkmasaydınız, belki bir Suriye örneğini de Türkiye yaşamış olacaktı."

Bir yandan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), PKK, PYD, DHKP-C gibi örgütlerle mücadele edilirken, bir yandan da ekonomik olarak mücadele verildiğini dile getiren Tüfenkci, şunları söyledi:

"Reisinin, komutanının çağrısıyla sokaklara çıkan, yine komutanının, devlet başkanının, cumhurbaşkanının çağrısıyla dolarlarını, avrolarını bozdurup döviz büfelerine koşan bu millet ne kadar büyük bir millet olduğunu gösterdi.

Birileri alay ediyor, diyor ki bununla vatan mı kurtarılacak, avro, dolar oynaklığını mı gidereceksiniz. Onlar bilmiyorlar ki bunların sembolik bir ifadesi, psikolojik bir etkisi vardır. Bu millet reisiyle beraberdir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la beraber olduğunu göstermek için bunları yapıyorlar. Karınca misali ateşi söndüremese de yolunu, yönünü belirtiyor ya. İşte bu size, bize, bu millete yakışıyor."

-"Türkiye'nin ekonomisi sapasağlam"

Tüfenkci, tanklarla, toplarla baş edilemeyen Türk milletiyle dolarla, avroyla hiç baş edilemeyeceğini vurguladı. Bakan Tüfenkci, sözlerini şöyle tamamladı:

"1 dolara, 10 dolara, bin dolara kendisini satmayanlar, yüz bin dolarlar da milyon dolarlar da olsa asla ve asla satmazlar. Çünkü bu vatana kanlarıyla, canlarıyla sahip çıktılar, bayraklarını al kanlarıyla yıkadılar. Bu millete asla ve asla yön ve istikamet veremezler. Bu millete, bu vatana birileri istikamet çizecekse ancak millet çizer. Cumhurbaşkanımızın da her zaman ifade ettiği gibi biz sadece halktan ve Hakk'tan korkarız, sadece onlara hesap veririz.

Şimdi ekonomik olarak Türkiye'yi dize getirmeye çalışıyorlar. İnanın, hiç korkmayın, Allah'a hamdolsun oynanan oyunları görüyoruz. Türkiye'nin ekonomisi sapasağlam. Bunlar gelip geçecek. Çok kısa zamanda gelip geçecek. Hükümet olarak reel sektörün, üretenin, Türkiye'ye güvenenlerin yanındayız. Daha 2 gün önce açıkladığımız destek paketleriyle sizler üretin biz arkanızdayız dedik ve gerekli tedbirleri aldık. Onun için paniğe gerek yok. Allah'a hamdolsun İnşallah kısa zamanda bunu da atlatacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci Kadir Topbaş Esenler Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title