Haberler

15 Temmuz Şehitleri Trakya'da Anıldı

EDİRNE ve Tekirdağ'da '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla düzenlenen yürüyüşlere katılarak, şehitleri andı.

EDİRNE ve Tekirdağ'da '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla düzenlenen yürüyüşlere katılarak, şehitleri andı.

Edirne'de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' ve şehitleri anma programı için Edirne Valisi Günay Özdemir'in yanı sıra binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Bulvarı üzerindeki Gençlik ve Spor Müdürlüğü önünde toplantı. Oluşturulan yürüyüş kortejinin en önünde Vali Günay ve diğer protokol üyeleri yer alırken, vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleri taşıdı. Yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşün ardından kalabalık Atatürk anıtı önüne kadar geldi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Vali Günay Özdemir, Edirne'de 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı. Askeri birliklerin olduğu Karaağaç Mahallesi'ni kente bağlayan tarihi Meriç ve Suvari köprüsünden darbecilere geçit verilmediğini anlatan Vali Özdemir, "Edirne o gece çok güzel kahramanlık örneği göstererek, aslında Edirne'de darbenin başlamadan bitmesine neden olan olaylar oldu. O gün Edirne'de kahramanlıklar yaşandı. Darbecilerin amacı olay çıkarmak ve ilde belli sayıdaki kişileri alarak bir şekilde imha etmek amacındaydılar. Ben İstanbul boğaz köprüsünde askerleri ve tankları görünce 'yine mi darbe oluyor? demiştim. Darbe girişiminin ayak seslerini orada gördüm. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz zırhlı araçların geçebileceği tarihi köprülerde kendilerini siper ettiler ve araçların geçişine izin vermedi. Köprüleri geç kapasaydık, zırhlı araçlar geçiş yapabilirdi. Siz darbe yapacaksınız, silahınızı, merminizi tankınız yerleştirmemişsiniz. Hastanede yatan bir astsubaydan mühimmat deposunun anahtarını almaya gidiyorsunuz. Asker değiller ya zaten bunlardan asker olmazmış. Karargah çok zayıf konuma düştü. Hiç hata yapmadan, kimsenin burnu kanamadan halletmeye çalıştık ve böyle oldu. O gece Edirne'deki üst komutan telefonla emniyet müdürümüz aradığında herhangi bir şeyden haberi olmadığı ve Genelkurmay'dan haber beklediğini söyledi. Bende kendim aradım, bana da aynı şeyi söyledi. Edirne halkı sokağa çıktı, bazı vatandaşlarımız Tugay Komutanlığı'nın önünden geçerken kapısını zorladılar. O anda o korkak, düşünün siz darbe yapmaya kalkıyorsunuz ve kapınız zorlandığı zaman emniyet müdürünü arıyorsunuz, 'Müdürüm benim kapımı zorluyorlar can güvenliğim yok'. Bunlar aslında korkak insanlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Özdemir ve alanda toplanan binlerce kişi, sinevizyondan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul 15 Temmuz şehitleri köprüsünde yaptığı konuşmasını dinledi.

KEŞAN'DAKİ 15 TEMMUZ ANMA GECESİ

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında mehteran eşliğinde kortej oluşturularak Cumhuriyet Meydanı'na 'Demokrasi Yürüyüşü' yapıldı. Keşan Kaymakamlığı organizesinde Keşan Orman İşletme Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir günlük demokrasi nöbeti tutmak üzere Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Keşan Kaymakamı Nuri Özder, siyasi parti başkanları, ilçe protokolü ve sivil toplum kuruluşları da vatandaşlara yürüyüşte eşlik etti.

Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, "Bizler birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece bu hain saldırılar hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaktır. 15 Temmuzda Türk milleti bunu bütün dünyaya göstermiştir. Bu anma günümüzde bir kez daha başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 15 Temmuz darbe girişimine karşı canlarını veren aziz şehitlerimizi, tüm kahraman şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Bütün kahraman gazilerimizi minnet ve şükranlarımızı bildiriyoruz" dedi.

Kaymakam Özder'in konuşmasından sonra alana kurulan sinevizyondan vatandaşlara, 15 Temmuz darbe girişiminde halkın direnişinin yer aldığı görüntüler izlettirildi. Vatandaşların Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti sürüyor.

TEKİRDAĞ'DAKİ PROGRAM

Tekirdağ'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, 'Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü' düzenlendi. Köprübaşında toplanan vatandaşlar ellerinde bayraklarla Valilik önüne kadar tekbir getirip, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganıyla yürüdüler.

15 Temmuz şehit ve gazileri Tekirdağ'da düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı. İlk olarak saat 19.00'da AVM önünde toplanan vatandaşlar daha sonra Valilik önüne doğru yürüyüşe geçti. Büyük bir kalabalığın katıldığı yürüyüşte vatandaşlar ellerindeki bayraklarla, 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Tekirdağ Mehteran takımının marşları eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte vatandaşlar 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu yelekler giydi.

Yürüyüşe, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, eşi Zuhal Ceylan, ve kentin diğer protokol üyeleri katıldı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çanakkale'den örnekler vererek, "Kıyılarımıza gelenler aynı karanlık ellerdir. Bu karanlık ellere ilk kurşunu sıkan karanlık ellerle Ömer Halis Demir'in 15 Temmuz'da gösterdiği kahramanlık aynı davanın farklı zamanlardaki neferleridir. İstanbul'un fethinde Ulubatlı Hasan'ı, Kurtuluş Savaşı'nda Nene Hatun'u çıkaran o kutsal ruh 15 Temmuz gecesi Şehitler köprüsü üzerinde Münür Alkan'ı, Ankara'da Mehmet Şengül'ü bu milletin bağrından nice kahramanları çıkardığı gibi çıkardı. Türk Milletini bu topraklarda istemeyen bin yıllık hasmına bu karanlık gecede içerden ve dışardan birleşerek Tekirdağ olarak ayağa kalktıysak, caddelerimizi ve meydanlarımızı demokrasimiz ve Cumhuriyetimiz için doldurduysak ve geleceğimize sahip çıktıysak bütün Türkiye de aynısını yaptı. 15 Temmuz'da dosta düşmana bağımsızlığımızı ilke edindiğimizi bir kez daha gösterdik. Bu duygu ve düşüncelerle demokrasi, özgürlük adına yapılan ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere gazi ve şehitlerimizi şükranla ve minnetle yad ediyorum. 15 Temmuz'da şehit olan 249 vatan evladına minnetle yad ediyorum. Mekanları cennet olsun" dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği Tekirdağ Şubesi tarafından etkinlik alanına kurulan stantta kadınlar ellerine kına ile Türk Bayrağı resmi yaptırmak için sıraya girdi.

- Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Günay Özdemir İstanbul Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title