Haberler

15 Temmuz Şehitleri Anısına Hatıra Ormanı

Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Arpaçay ilçesi Çanaksu köyünde oluşturulan "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı"na Vali Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülizar Doğan'ın da katıldığı törenle fidan dikildi.

Kars Valisi Doğan, burada yaptığı konuşmada, kentte fidan dikme kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Kars'ta çeşitli bölgelere fidan dikimlerinin devam edeceğini vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"İlimizde bu yıl içerisinde 1 milyon fidanı inşallah toprakla buluşturacağız. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı'na da 10 bin fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Bölge oldukça güzel, Çıldır Gölü'ne ayrı bir önem veriyoruz. Gölü turizme kazandırma anlamında birtakım yatırımlar yapıyoruz. İlerisi için de bu bölgenin ağaçlandırılmış olması Kars için bölgemiz için önemli bir doğa güzelliği sağlayacaktır."

15 Temmuz şehitleri anısına oluşturulan hatıra ormanına değinen Doğan, "15 Temmuz bizim hiçbir zaman unutmadığımız, unutmayacağımız bir gün. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Allah onlara gani gani rahmet etsin. Onlar o gün gözlerini kırpmadan tankların önüne çıktılar, bu devleti, toprakları düşmandan kurtardılar. Biz o yüzden millet olarak onlara şükranlarımızı ifade ediyoruz." diye konuştu.

Doğan, 15 Temmuz gazilerine şifa dileyerek, "2 bin 500'e yakın gazimiz var, onlara da Allah'tan şifa diliyoruz. Onlar her zaman gönlümüzde, bu millet asla onları unutmayacak, minnetle yad edeceğiz." dedi.

Törene, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Orman ve Su İşleri Kars Şube Müdürü Murat Doğanay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Orman İşletmeleri İl Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Savaş Ergin, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yetkililer ve vatandaşlar, daha sonra fidanları toprakla buluşturdu.

Kaynak: AA / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Nezih Doğan Arpaçay Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
title