Haberler

15 Temmuz Şehit Aileleri Buluşması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Antalya'nın en büyük köprüsünün adına '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' dedik, diğer şehitlerimizin de isimlerini inşallah sırasıyla Antalya'mızda, Allah'ın izniyle hatırlıyor ve hatırlatıyor olacağız." dedi.

15 Temmuz şehitlerinin aileleri, 15 Temmuz Derneği tarafından düzenlenen, Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen aile kampı için Antalya'da bir otelde bir araya geldi.

Programda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarını Antalya'da ağırlamanın, her duygudan, her hizmetten, her çalışmadan farklı ve anlamlı olduğunu söyledi. 15 Temmuz şehitlerinin yakınları için ne yapılsa az olduğunu belirten Türel, "Ne zaman ki 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık bey böyle bir programı bana getirdiğinde tereddütsüz, hiç düşünmeden sizleri burada ağırlamanın büyük bir şeref olacağını ifade ederek kabul ettim. İyi ki geldiniz, iyi ki şeref verdiniz. Allah hepinizden razı olsun." dedi.

Türel, 15 Temmuz'da dünyaya örnek bir demokrasi destanı yazıldığını, bu destanı yazan şehitler içinde kendisinin de çok yakın dostları, arkadaşları ve büyükleri olduğunu anlattı. 15 Temmuz'da şehit olanları hiçbir zaman unutmadıklarını, unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan Türel, şöyle konuştu:

"Böylesine bir programı ilk defa yapıyor olmak bana da büyük bir cesaret verdi. İnşallah bundan sonra bu buluşmayı, Antalya'daki bu programı geleneksel hale getirmek, senede en az bir kere burada sizlerle, çocuklarımızla, ailelerimizle buluşmak inanınız benim Antalya'da yapacağım her hizmetten daha değerli olacaktır. Bizlere bu fırsatı verdiğiniz için, davetimize icabet edip Antalya'mızı şereflendirdiğiniz için bir kez daha sizlere şükran borçlu olduğumu ifade etmek isterim. Bu borcumuzu sözlerle, kelimelerle, herhangi bir çalışmayla ödeyebilmek kolay değil. Ödeyemeyiz ama bir nebze de olsa sizlere soluk aldırmak, ailelerinizle beraber Antalya'mızın güzelliklerinden istifade ettirip, aynı zamanda konferans ve seminerlerle böylesine bir duyguyu yaşıyor ve yaşatıyor olmak bizim için onur verici."

Başkan Türel, programa destek veren Türk Hava Yolları ve etkinliğin gerçekleştiği Su Otel yöneticilerine de teşekkür etti. Türel, 15 Temmuz şehitlerinin hatırasını hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Antalya'nın en büyük köprüsünün adına '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' dedik. Diğer şehitlerimizin isimlerini de inşallah sırasıyla Antalya'mızda hatırlıyor ve hatırlatıyor olacağız. Antalya'daki kıymetli şehidimiz Muhammet Oğuz Kılınç'ın babası ve annesinin teklifiyle Antalyaspor-Beşiktaş maçında şöyle bir pankart açtık, '15 Temmuz şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız'. Bu, pankartın üzerinde bir yazı olarak kalmayacak, kalplerimizde yaşayacaklar."

"Coğrafyamız son 300 yılın en acı hadisesini yaşamıştır"

15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik ise derneğin, şehit yakınları ve gazilerden oluştuğunu belirterek, "Derneğin asıl amacı 15 Temmuz hain darbe girişiminin tüm berraklığıyla ortaya çıkan vatan, millet sevgisini, tarih ve din şuurunu, devlet ve bayrak aşkını toplumsal hafızada her zaman derin tutmak, diri tutmaktır." diye konuştu.

Şebik, derneği, şehit yakınları ve gaziler ile tam bir kardeşlik hukuku, birlik ve beraberliği tesis edebilmek için kurduklarını söyledi.

Batı'nın ülkeyi paramparça etmeye odaklandığı değerlendirmesinde bulunan Şebik, "Coğrafyamız son 300 yılın en acı hadisesini yaşamıştır. Batı'nın hiçbir keşfi, hiçbir icadı bizim üzerimizde bu kadar tesirli olmadı, İslam dünyasını harp ve darp ile değil maalesef fitne ve fesat ile yenmişlerdir. İşte bizim bu kamptaki amacımız, aramızdaki ülfeti ve muhabbeti çoğaltmaktır, sevgiyi, saygıyı, ihtiramı artırmaktır." dedi.

Konuşmalardan sonra, İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğunun dinletisi sunuldu. Programda Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da "Şehitlik Mertebesi" konulu sohbet gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Menderes Türel Politika Güncel Haberler

title