Haberler

15 Temmuz Şehidi Ramazan Sarıkaya'nın Adı Eğitim Merkezine Verildi

FETHULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralanan ve daha sonra şehit olan 52 yaşındaki Ramazan Sarıkaya'nın adı Malatya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi'ne verildi.

FETHULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralanan ve daha sonra şehit olan 52 yaşındaki Ramazan Sarıkaya'nın adı Malatya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi'ne verildi.

Malatya TOKİ 568 Konutları yanındaki eğitim merkezine adı verilen Ramazan Sarıkaya, hain darbe girişiminde 241'nci Şehit olmuştu. Günübirlik işlerde çalışan Ramazan Sarıkaya,  FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasını savunmak için Saraçhane'ye gitti ve darbeciler tarafından iki kurşunla ağır yaralandı.  Ramazan Sarıkaya, çoklu organ yetmezliği sebebiyle İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürerken 39 gün sonra şehit oldu. Sarıkaya, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde defnedilmişti.

Evli ve 4 çocuk babası, aslen Malatyalı olan Ramazan Sarıkaya, İstanbul'da bulunan Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı'nın (AKDAV) gönüllüsü idi.

BÜYÜKŞEHİR, ŞEHİTLERİN ADINI YAŞATIYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi daha önce, 15 Temmuz'da Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı kahramanca savunarak darbeci hain elebaşını alnından vurması sonrası şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismini 2. Ordu Komutanlığı karşısında bulunan konferans salonuna, Malatyalı 15 yaşındaki şehit Engin Tilbaç'ın isimi ise Toki-2 de bulunan semt konağına vermişti.

- Malatya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıkaya Malatya Toki Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
title