Haberler

15 Temmuz Şehidi Polis Adına Hatıra Ormanı

Antalya'nın Kemer ilçesinde "Ormancılık Haftası" etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz şehidi polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç adına oluşturulan hatıra ormanına fidan dikildi.

Göynük Mahallesi'nde geçen yaz çıkan orman yangınında zarar gören 7 hektarlık alan yeniden düzenlendi. Alana, 15 Temmuz şehidi polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın adı verilerek 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, dünyada doğal dengenin devam etmesinde ormanların büyük önem taşıdığını belirterek, 2015 itibarıyla Türkiye'nin yüzde 28,6'sının orman alanı olduğunu kaydetti.

Büyükata, 2008-2012 yıllarında ağaçlandırma ve erozyon kontrolü seferberliği eylem planı uygulamaları sayesinde, Trakya Bölgesi büyüklüğündeki alanda rehabilitasyon çalışmaları yapıldığını bildirdi.

Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan ise orman yangınları ile müdahale eden ekiplere çalışmaları için teşekkür etti. Bölgede çıkan orman yangını sırasında rüzgarın da etkili olduğunu anlatan Feslihan, ekiplerin çalışmalarıyla kısa sürede kontrol altına aldıklarını vurguladı.

Feslihan, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Muhammet Oğuz Kılınç'ın adını alanda yaşatmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Hedef orman varlığı yüzde 30

Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, bir ülkenin orman varlığı açısından zengin olabilmesi için yüz ölçümünün en az yüzde 30'nun orman olması gerektiğini ifade etti. Türkiye'de bu oranın yüzde 28,6 olduğuna değinen Türk, "Orman teşkilatı olarak amacımız, 2023'de Türkiye'deki orman varlığını yüzde 30'a çıkarmak. Bu kapsamda Antalya'da her yıl bozuk ormanlık alanlarda ağaçlandırma, rehabilitasyon ve gençleştirme çalışmaları yapıyoruz." dedi.

Antalya'nın yüzde 56'sının ormanla kaplı olduğunu vurgulayan Türk, şöyle konuştu:

"Antalya'daki orman varlığını ve kalitesini artırmak için bugüne kadar 80 bin hektar alanda ağaçlandırma, 71 bin hektarlık alanda rehabilitasyon, 12 bin hektarlık alanda toprak muhafaza ve erozyon kontrolü olmak üzere toplamda 163 bin hektarlık alanda çalışma yapıldı. Ormancılıkta temel prensip, ormanların sürekliliğidir. Bu sürekliliğin karşısındaki en büyük tehlike, orman yangınlarıdır. Orman yangınlarında büyük mücadele vermekteyiz."

Şehit ailesi de törene katıldı

Törene katılan şehit polis memurunun annesi Meltem ve babası Zeki Kılınç ise oğulları için açılan hatıra ormanına emeği geçenlere teşekkür etti.

Şehit polis memurunun annesi Meltem Kılınç'ın gözyaşlarına hakim olamadığı tören sonrası, katılımcılar ve öğrenciler fidan dikti.

Geçen sene yanan alanda 2 hektarlık bölüme fidan dikildiği, kalan 5 hektarlık bölüme ise tohum atıldığı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Zeki Kılınç Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

title