Haberler

15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" Fotoğraf Sergisi

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafların da yer aldığı "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi", Eskişehir Vilayet Meydanında izlenime sunuldu.

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafların da yer aldığı "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi", Eskişehir Vilayet Meydanında izlenime sunuldu.

AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen sergide, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşılık, halkın demokrasi mücadelesi verdiği anlarda çekilen fotoğraflar yer alıyor.

Sergiyi ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, partililer ve vatandaşlarla tüm fotoğrafları inceledi.

Düzenlenen etkinlik sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Avcı, 15 Temmuz gecesi demokrasiye sahip çıkan vatandaşların fotoğraflarının, dünya demokrasi tarihine geçecek ve dünyada bir örneği daha bulunmayan bir milli direniş olduğunun altını çizdi.

Sergide emeği geçenlere teşekkür eden Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabii ki bu bir başlangıç. 15 Temmuz'un daha belgeseli yapılacak, filmi yapılacak ve inşallah çocuklarımız, torunlarımız bu milli direnişin gururunu yaşatmaya devam edecekler. Bu serginin bugün burada, bu meydanda açılması da gerçekten çok anlamlı. Çünkü bu meydan 26 Mayıs 1960 yılında merhum Başbakan'ımız Adnan Menderes'in halka hitap ettiği son meydandır. O zamanda Adnan Menderes'in konuşması birileri tarafından mikrofonunun kabloları kesilerek engellenmiş, halkla son buluşması engellenmeye çalışılmıştır. İşte milletimiz aynı zamanda tuttuğu demokrasi mitinglerinde o duruma da bir cevap vermiştir. Allah bir daha böyle kara geceler göstermesin. Fakat bunları unutmamamız, unutturmamamız lazım."

"Hem siyasi hem hukuki bir süreç"

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Amerika'dan iadesi konusunda gelişme olup olmadığının sorulması üzerine Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20 Zirvesi'nde gerekli görüşmeyi yaptığını kaydederek, "Bu hem siyasi hem hukuki bir süreç. Amerikalı yetkililerin bu konuyu bütün boyutlarıyla ve Amerika'nın da çıkarları doğrultusunda değerlendirdikleri zaman Türkiye'nin bu talebinin ne kadar haklı, yerinde ve acil bir talep olduğunu anlarlar diye ümit ediyorum." dedi.

Rusya ile düzelen ilişkiler doğrultusunda turizm anlamında da gelişmelerin olduğunu kaydeden Bakan Avcı, Türk turizminin 2016'da ciddi bir kriz yaşadığının altını çizerek konuşmasını şöyle tamamladı:

"Rusya ile olan kriz, gerek Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, gerekse Sayın Putin'in en yüksek düzeyde siyasi irade beyanıyla çözülmüş oldu. Bu saatten sonra 2016'nın bütünüyle kurtarılması mümkün değil sezon bakımından ama hiç olmazsa zararın neresinden dönülürse kardır diye bakıyoruz. 2017'den itibaren sadece Rusya ile değil, Almanya ile İngiltere ile komşularımızla ve açılacağımız pazarlarla da ilişkilerimizin bunun çok üzerine taşınmasıdır. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu da göreceğiz. Kurban Bayramı tatilinin 9 gün ilan edilmesinden sonra doluluk oranlarında ciddi bir artış görüyoruz. Şu anda da yüzde yüze yaklaşmış durumda."

Bakan Avcı, sergi ziyareti sonrası Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Nabi Avcı Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title