Haberler

15 Temmuz Kahramanı Ömer Halisdemir İsmi Büyükçekmece'de Yaşatılacak

15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren, canı pahasına darbecilere geçit vermeyerek sembolleşen şehit Astsubay Ömer Halisdemir ismi Büyükçekmece’de bir caddeye verilecek.

15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren, canı pahasına darbecilere geçit vermeyerek sembolleşen şehit Astsubay Ömer Halisdemir ismi Büyükçekmece'de bir caddeye verilecek.

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Eylül ayı birinci oturumu TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Oturumda gündemde yer alan maddelerin yanı sıra ek gündem maddeleri de görüşülerek karara bağlandı.

Şehitler için saygı duruşu yapıldı

Mecliste ilk olarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bugüne kadar kahramanca şehit olan tüm asker ve polislerimiz ile 15 Temmuz demokrasi şehitleri için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Gündem maddelerine geçilmeden önce konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen darbe girişimi sonrasında Türk milletinin devletiyle birlikte birlik ve beraberlik içinde dimdik durarak darbecilere geçit vermeyerek çok önemli demokrasi sınavından başarıyla geçtiğini söyledi. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldığını da hatırlatan Başkan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi'nin ilçe sınırlarındaki 33 okul için 3 milyon TL yatırım yaptığını ve bu yatırımların sürdüğünü ifade ederek, "Gerektiğinde yol yapıyorsak yarıda bırakacağız okul yapacağız. Çocuklarımızın çok daha iyi eğitim alabilmesi için hepimizin elini taşın altına koyması ve Türk milli eğitimine destek olması gerekir" ifadesini kullandı. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tüm hazırlıkların tamamlandığını da belirten Başkan Akgün, Türk Zabıta Teşkilatı'nın 190. yılını kutlayarak, görevleri başında yaşamını yitiren zabıta memurlarına rahmet diledi.

Astsubay Ömer Halisdemir ismi Büyükçekmece'de bir caddeye verilecek

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Recep Erol, Eylül ayı içinde önemli gün ve haftaların kutlanacağını belirterek; 1 Eylül Dünya Barış Günü, yeni eğitim öğretim dönemi ve Gaziler Haftası'na yönelik grubunun görüş ve mesajlarını aktardı.

CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış, son zamanlarda terörle mücadele sırasında çok sayıda şehit verildiğini ve bu durumun çok üzücü olduğunu ifade ederek; TBMM çatısı altında yer alan siyasi partilerin iktidarıyla, muhalefetiyle bu gidişe bir an önce çözüm üretmeleri gerektiğini söyledi. Tanış, Türk Zabıta Teşkilatı'nın 190. yılını da kutladı.

Yapılan konuşmaların ardından gündemde yer alan 5 madde ve ek gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. CHP ve AK Parti gruplarının ortak önergesi olarak meclise getirilen Albay Zeki Pekcan Parkı'nın adının "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı" olarak değiştirilmesi ve Büyükçekmece'de bir caddeye 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren, darbecilere geçit vermeyerek sembolleşen şehit Astsubay Ömer Halisdemir isminin verilmesi teklifleri oy birliğiyle kabul edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Büyükçekmece Hasan Akgün Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title