Haberler

15 Temmuz Gazileri, O Geceyi Anlattı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan 3 gazi, o gece yaşadıklarını anlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan 3 gazi, o gece yaşadıklarını anlattı.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğitim Fakültesi, Türkçe Topluluğu ve Kariyer Girişimcilik Topluluğunca SDÜ Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde "15 Temmuz Şehitlerini Anma Gecesi Tiyatral Şiir Dinletisi" programı düzenlendi

Programın açılışında konuşan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Aktan, 15 Temmuz'da Türkiye'nin büyük bir imtihandan geçtiğini bildirdi.

FETÖ'nün darbe girişiminde bu milletin 250 şehit ve binlerce yaralı verdiğini vurgulayan Aktan, "İman bir iddiadır yeri gelir malınızla, yeri gelir canınızla ister. Bu ispatı gösterdiğimizi düşünüyorum." dedi.

Bugün Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin içinde bulunduğu duruma düşürülmeye çalışıldığını belirten Aktan, her geçen gün yeni tuzakların kurulduğunu ve kurulmaya devam edileceğini, ancak bu milletin her zaman bu tuzakları bozacağını kaydetti.

Konuşmanın ardından 15 Temmuz gazileri Safiye Bayat, Mehmet Köse ve Üzeyir Civan yaşadıklarını anlattı.

-"Siz yenileceksiniz dedim"

15 Temmuz'da ayağından yaralanan Safiye Bayat, darbe girişiminin olduğunu anladığı an, kalbinin ve kanının evde oturmasına engel olduğunu belirtti. Yürüyerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gittiğini vurgulayan Bayat, darbeci diye adlandırılan asker müsveddelerine, neden böyle bir şey yaptıklarını sorduğunu dile getirdi.

Sorduklarına cevap alamadığını üzerlerine ateş edildiğine değinen Bayat, ayağından yaralandığını ve gazi olduğunu ifade etti. O gece hainlerin duygularını çaldıklarına değinen Bayat, şunları kaydetti:

"Kutsal saydığımız, askere yolladığımız o güzel topluluğun içine sızmışlardı. Benim güzel askerimin güzel kıyafetinin içine saklanmışlardı. Biz bizden sandık onları. Allah'ın takdiriyle biz inananlara Rabbim o gece cesaret serpti. Bizi her koldan şehitlerin yardımıyla kuvvetlendirdi. Biz orada madde ve mana alemini hissettik. Ben buraya iki çocuğumu bırakarak geldim. 'Ben mi siz mi düşmansınız' diye sordum. 'Siz yenileceksiniz' dedim. O hainlerin hepsi bilinçli yetiştirilmiş bir topluluğun neferiydi. Hiç biri davasından dönmedi."

"5 dakikada tank nasıl sürülür?"

15 Temmuz gecesi kullandığı tankla sosyal medyanın en çok konuşulan isimlerinden olan Mustafa Köse, amaçlarının 15 Temmuz'u unutturmamak olduğunu söyledi.

Darbecilerin, İslam aleminin kalesi Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmayı amaçladığına vurgu yapan Köse, FETÖ, PKK ve DAEŞ gibi örgütlerden ziyade bunların arkalarındaki güçlerin incelenmesini istedi.

Köse, 15 Temmuz gecesi tank kullanmasının ardından bazılarınca kendisine kahraman denildiğini ancak asıl kahramanın ülke için şehit olanlar olduğunu söyledi.

Köse, şunları ifade etti:

"Ben kahraman değilim. Ben tank kullanırken arkadaşlarımı ikna etmek için video çekip sosyal medyaya attım, fenomen oldum. Kahraman kimlerdir, vatanı için canını verenlerdir. Ben fenomenim. Gelelim benim meseleye 5 dakikada tank nasıl sürülür? Bir saniye bile tereddüt etmeden bu vatanı milleti için elinde bayrak, göğsünde iman, dilinde Allahuekber tekbirleriyle tankın, topun önüne yürüyen bir milletin evladı 5 dakikada tank sürmeyecek de ne yapacak? Tesadüfen oradaydık. Vinçle tankı çekmeyi düşündük ama bunun imkanı yoktu. Polis arkadaşlardan anahtarları istedim. Allah'tan bana da sormadılar tank sürüp sürmediği mi? Hiç sürmemiştim. Anahtarlar geldi, kontağı açtık. 'Taksi gibi bir şey herhalde' dedim. Bir gaz bir fren olduğu için otomatik olduğunu anladım. Aldım vitese gittik. 6 kilometre götürdükten sonra İETT garajına çektik. Daha sonra gittik Zırhlı Personel Taşıyıcıyı aldım. Onu da getirdik. O gün Google'de en çok aranan 'tank nasıl durdurulur' oldu. Küçük taş parçasıyla bu millet tankı durdurdu. '15 Temmuz'dan önce tank nasıl durdurulur' desek bu millete 'tank durdurulur mu kafayı mı yedin sen. Deli derler adama' derlerdi. Biz deliyiz ama vatan millet delisiyiz, bayrak delisiyiz."

Köse, 3'ünü kendisi olmak üzere o gün toplam 9 askeri aracın siviller tarafından İETT garajına çekildiğini sözlerine ekledi.

"Bu vatanın kahramanları tükenmez"

15 Temmuz'da İstanbul'da kolunu kaybeden Üzeyir Civan ise bu ülkede vatan hainlerinin hiç bir zaman boş durmadığını bildirdi.

"Vatanımızı bölmek için ellerinden geleni artlarına koymuyorlar. Bombalar patlatıyorlar. Bizler uyanık olmak zorundayız." diyen Civan, "Vatan hainleri şunu unutmasınlar, bu vatanın kahramanları tükenmez. O akşam sokağa çıkan kardeşlerim vatanına sahip çıktılar." ifadesini kullandı.

Civan, milletin birlik ve beraberliğini muhafaza etmek zorunda olduğuna dikkati çekerek, o gece sokakları tüm şehirlerde vatan aşkı ile milyonların doldurduğunu, Allah'ın da kendisini gazilikle şereflendirdiğini dile getirdi.

Civan, o akşam marketlere, benzinliklere koşanlara diyecek söz bulamadığını, onları Allah'a havale ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Köse Sedat Aktan Irak Politika Güncel Haberler

title