Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Antalya'nın Manavgat, Kemer, Alanya, Kumluca ve Serik ilçelerinde programlar düzenlendi.

Antalya'nın Manavgat, Kemer, Alanya, Kumluca ve Serik ilçelerinde programlar düzenlendi.

Manavgat Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan binlerce kişi, İbrahim Sözen ve Antalya Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Korteje, mehter takımı marşlarıyla eşlik etti.

"Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Ya Allah bismillah Allahuekber" şeklinde sloganlar atan vatandaşlar, Türk bayraklarını ve şehitlerin fotoğraflarını taşıdı.

Meydanda kurulan stantlarda, vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kemer

Kemer Ralli alanından başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Türk bayraklı tişörtler giyerek yürüyüşe katılanlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan attı.

Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, yaptığı konuşmada, geçen sene 15 Temmuz günü yapılan darbe girişiminin önlenerek, destan yazıldığını söyledi.

Alanya

Alanya Kaymakamlığı tarafından düzenlenen programda şelale önünde toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrağıyla Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ilçedeki tüm camilerde 00.13'te sela okundu. Daha sonra program kapsamında 15 Temmuz'u anlatan çeşitli belgesellerin gösterimi yapıldı.

Serik

Serik ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Çınaraltı Meydanında program düzenlendi.

Kaymakam Haluk Şimşek, yaptığı konuşmada, düşmanla savaşırken bile sivil hedeflerin vurulmadığını, onların üzerine bomba atılmadığını ifade etti.

Ancak FETÖ'nün halkının üzerine bomba attığını, kurşun sıktığını dile getiren Şimşek, "Bu insanlar kendi halkına hainlik yaptılar. Bu insanlar sonuçta bu ülkenin insanları. Bu ülkenin okullarında yetiştiler ama kendi ülkesinin insanlarına hainlik yaptılar." dedi.

İlçe Belediye Başkanı Ramazan Çalık ise Türk milletinin gerektiğinde üzerine düşeni yapmaya her zaman hazır olduğunu anlattı.

Kumluca

Kumluca Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklere, Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Çetinkaya, hain FETÖ terör örgütü üyelerinin gerçekleştirmek istedikleri darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, halkın bu darbe girişimine duyduğu tepkinin meydanı dolduran insanların gözlerinden okunabildiğini söyledi.

Bu günün unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini ifade eden Çetinkaya, "Bir yıl önce bizim içimizden çıkan, devletin değişik kademelerine yuvalanmış hainlerin, vatanına, milletine karşı yaptığı darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Bu hainler ülkemiz üzerinde, dış güçlerin de desteğiyle oyun oynamak istediler." dedi.

Programın ardından vatandaşlar, mehteran takımının konseriyle hükümet konağına yürüdü.

Kaynak: AA / Güncel

Manavgat Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title